Excelsior begint het seizoen met 1-1 tegen Fortuna Sittard

11 augustus 2018

Excelsior Rotterdam is het seizoen 2018-2019 begonnen met een 1-1 gelijkspel. Na een prima eerste helft, volgde een tweede bedrijf waarin de gasten snel op gelijke hoogte kwamen en Luigi Bruins met een rode kaart werd weggestuurd. Uiteindelijk was een punt voor beide teams verdiend.

Dreigend
Excelsior Rotterdam begon prima aan de wedstrijd in het volle Van Donge & De Roo Stadion. Anouar Hadouir en Ali Messaoud waren dreigend, terwijl aan de andere kant voormalig Excelsior-speler Lars Hutten over het doel van Sonny Stevens schoot.

Staken
Diezelfde Stevens moest de strijd na een klein half uur staken. Hij kwam bij een prima actie met zijn oog in botsing met de knie van Andrija Novakovich en moest zich uiteindelijk laten vervangen. Voor invaller Alessandro Damen betekende dit opnieuw een rentree in de Eredivisie, nadat hij voor de derde keer is hersteld van een zware knieblessure.

Voorsprong
Kort na de wissel kon een groot deel van de 4250 toeschouwers in het stadion juichen. Jurgen Mattheij kopte een corner binnen en zette Excelsior zo op een verdiende 1-0 voorsprong. Het lukte niet om de score voor rust te verdubbelen en de fase voor rust kondigde al aan, wat zich in de tweede helft verder ontwikkelde: Fortuna Sittard gooide de eerste eredivisiezenuwen van zich af en kwam beter in de wedstrijd.

Gelijkmaker
De gelijkmaker hing in de lucht en viel na 54 minuten spelen. Jorrit Smeets krulde de bal in de verre hoek en liet de honderden meegereisde Limburgers juichen, 1-1. Kort daarna werd het nog vervelender voor Excelsior toen Luigi Bruins na interventie van de VAR een rode kaart kreeg.

Mogelijkheid
Ondanks dat de tweede helft voor Fortuna Sittard was, kreeg Excelsior na een uur spelen de grootste kans om het duel te beslissen. Het was Anouar Hadouir die de bal kreeg na een snelle uitval via Ali Messaoud, maar Hadouir wist deze mogelijkheid helaas niet te verzilveren. Zo eindigde dit leuke openingsduel in 1-1.

Tevreden
,,Ik wil graag voetbal zien en dat hebben we zeker in de eerste helft ook laten zien’’, zei hoofdtrainer Adrie Poldervaart na afloop van de wedstrijd. ,,Na rust hebben we een groot deel met tien man gespeeld, maar we hebben gestreden en de beste kansen gehad. Ik vind daarom dat we tevreden kunnen terugkijken op deze eerste wedstrijd, een punt is prima.’’

33. Jurgen Mattheij 1-0
54. Jorrit Smeets 1-1

Scheidsrechter: Siemen Mulder
Rode kaart: Bruins (Excelsior Rotterdam)
Gele kaarten: Koolwijk, Schouten, Mattheij (Excelsior Rotterdam), Heerings (Fortuna Sittard)