6.N.E.C.2639+10
7.Go Ahead Eagles2637+3

15.Excelsior2622-18
Bekijk de hele ranglijst

Excelsior Rotterdam is het seizoen 2020-2021 begonnen met een ruimte overwinning op Jong PSV. Op PSV Campus De Herdgang werd het maar liefst 1-6 voor de Kralingers.

Vroege voorsprong

Het seizoen 2020-2021 begon meteen heerlijk voor Excelsior Rotterdam. Al na vijf minuten lag de bal aan de goede kant in het doel in deze 1300e wedstrijd ooit van de Kralingers in de eerste divisie. Het was Ahmad Mendes Moreira die Excelsior naar deze vroege voorsprong schoot tegen Jong PSV. Meteen erna kon Elías Már Ómarsson uithalen, maar zijn inzet ging naast het doel.

Kans op 0-2

Jong PSV probeerde daarna iets terug te doen en kwam een paar keer dreigend voor het doel van Alessandro Damen. Na een schot van Cheick Touré schreeuwden de Eindhovenaren om een strafschop, maar scheidsrechter Stan Teuben wilde hier niets van weten. Verder gaf de Kralingse verdediging nauwelijks iets weg. Kort erna kreeg Mendes Moreira de kans op 0-2, maar stuitte op doelman Maxime Delanghe.

Felicitaties voor Omarsson na zijn eerste treffer tegen Jong PSV.

Ook verdediger Thomas Oude Kotte was trefzeker in Eindhoven.

Verwoestend

Na 35 minuten was het alsnog raak en gaf Joël Zwarts weer eens zijn visitekaartje af. Hij draaide aan de linkerkant weg bij zijn tegenstander en haalde verwoestend uit, 0-2. Snel na rust kopte Thomas Oude Kotte de 0-3 binnen. Per abuis werd de goaltune van PSV ingestart, maar Tina Turner met ‘Simply The Best’ werd direct het zwijgen opgelegd. Het was immers Excelsior dat heer en meester was op De Herdgang.

De eer

PSV’er Justin de Haas werkte de bal na 72 minuten spelen achter zijn eigen doelman en tien minuten voor tijd zorgde Elías Már Ómarsson voor 0-5. Helaas voor Excelsior lukte het ondanks het disciplineerde spel niet om achterin de nul te houden, want vier minuten voor tijd redde Damian Timan namens Jong PSV de eer door er 1-5 van te maken.

Koploper

Het slotakkoord was voor Excelsior Rotterdam. De ingevallen jeugdspeler Julian Baas mocht uithalen, raakte de bal net niet helemaal goed. Hij zag zijn schot onderweg worden binnengetikt door Omarsson, die zo zijn tweede van de middag maakte. En voor wat het waard is, mocht Excelsior zich na deze mooie middag voorlopig de koploper van de Keuken Kampioen Divisie noemen.

Excelsior begon het seizoen met een 1-6 overwinning op Jong PSV.

Jeugdspeler Julian Baas maakte zijn debuut in het betaalde voetbal.