Excelsior begint seizoen met 1-2 overwinning op Willem II

13 augustus 2017

Excelsior Rotterdam is het seizoen geweldig begonnen met een 1-2 overwinning op Willem II. In Tilburg kwam Excelsior voor rust op voorsprong en kon de score in de tweede helft verdubbelen. Na de aansluitingstreffer bleef het spannend, maar de eerste drie punten konden mee naar Rotterdam!

Dreigend
Excelsior Rotterdam moest in de beginfase toezien dat Willem II het meest dreigend was, maar het duurde tot de 23e minuut voordat een echte kans te noteren viel. Karim Coulibaly gaf de voorzet op Fran Sol, maar die tikte hem bij de tweede paal naast het doel. Namens Excelsior had Stanley Elbers toen al op het doel geschoten, maar zijn schot verdween in de handen van doelman Timon Wellenreuther.

Voorsprong
Er was echter veel dreiging vanaf de rechterkant van Willem II. Sol mocht nog een keer koppen, maar raakte Jurgen Mattheij. Het was vervolgens Excelsior dat na een half uur spelen op voorsprong kwam. Na een overtreding op Faik aan de zijkant van het veld, mocht de middenvelder zelf de vrije bal nemen. Milan Massop kopte de bal, met hulp van de paal en doelman Wellenreuther, binnen, 0-1.

Te hoog
Excelsior werd daarna dreigender en wist via Kevin Vermeulen nog een grote kans te creëren. Na een pass van Faik nam hij de bal geweldig aan in het strafschopgebied. Hij mikte vervolgens net iets te hoog, waardoor de bal over het doel ging. Na een overtreding op Zakaria El Azzouzi dacht Excelsior even daarvoor aan een strafschop, maar scheidsrechter Manschot wuifde het weg.

Verdubbelen
Zeven minuten na rust wist Excelsior de score wel te verdubbelen. Tijdens een prima aanval belandde de bal bij Kevin Vermeulen. Die bediende met een prima steekbal Zakaria El Azzouzi en die schoot de bal onhoudbaar langs doelman Wellenreuther, 0-2. Tijdens het juichen toonde de doelpuntenmaker een shirt met nummer 34 en de naam Nouri, als eerbetoon aan zijn vriend van Ajax.

Spanning
Hoewel Willem II het daarna wel probeerde, kwam Excelsior niet echt in de problemen. Tot in de 65e minuut ineens een treffer viel van de thuisploeg. Bij de aanname van Fran Sol leek hij de bal met zijn arm mee te nemen, maar Manschot vond het geen hands. De spits van Willem II maakte het op fraaie wijze af en bracht met de 1-2 de spanning terug in de wedstrijd.

Lat
De tricolores drongen in de slotfase flink aan, verdienden veel corners, maar stuitten keer op keer op de luchtmacht van Excelsior. Stanley Elbers had het duel definitief kunnen beslissen, maar schoot de bal op de lat. Het bleef dus spannend, ook in de vijf minuten extra tijd, maar Excelsior hield stand en mocht de drie punten mee naar Rotterdam nemen.

Boost
,,Dit geeft ons natuurlijk een boost’’, stelde Mitchell van der Gaag na afloop van de wedstrijd. ,,Na de voorbereiding konden we er nog niet veel van zeggen, al zagen wij wel verbetering. De ploeg pakte het goed op en we zagen dat ze heel graag willen. Dan is het natuurlijk lekker als je met een overwinning aan het seizoen begint.’’

Compliment
,,Na de 1-0 waren we benieuwd naar het eerste kwartier na rust, maar dat kwamen we goed door. Na de 2-0 dachten we de ruimtes te kunnen benutten, maar we werden te enthousiast. Na de 2-1 bleef het tot het einde afwachten wat er ging gebeuren. Deze keer zaten we echter aan de goede kant en mijn ploeg verdient een compliment voor deze wedstrijd.’’

30. Timon Wellenreuther 0-1 (eigen doel)
52. Zakaria El Azzouzi 0-2
65. Fran Sol 1-2

Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Gele kaarten: Jordens Peters, Ismail Azzaoui (Willem II), Milan Massop, Jurgen Mattheij, Hicham Faik (Excelsior Rotterdam)
Toeschouwers: 11.400