Excelsior begint seizoen met 10-0 overwinning op CKC

4 juli 2020

Excelsior Rotterdam heeft het eerste oefenduel tegen vierdeklasser CKC met 10-0 gewonnen. Het was de eerste wedstrijd sinds 6 maart en de spelers hadden er dan ook zin. Twee minuten voor tijd wisten zij de doelstelling van dit duel (dubbele cijfers) te behalen.

Gesloten deuren
Het duel tegen CKC, getraind door onze verzorger Mario Meijer, werd achter gesloten deuren gespeeld. Al na vijf minuten viel het eerste doelpunt van het seizoen 2020-2021. Een voorzet van Joël Zwarts belandde via Thomas Verhaar voor de voeten van Reuven Niemeijer en hij schoot de 1-0 binnen. Stijn Meijer zorgde meteen erna voor 2-0, maar deze treffer werd vanwege hands afgekeurd.

Eenrichtingverkeer
Zoals verwacht mocht worden, bleef het veelal eenrichtingsverkeer. CKC kreeg wel een mogelijkheid uit een vrije trap van Jeffrey Bourne, maar zijn inzet verdween naast het doel van Maarten de Fockert. Na 17 minuten zorgde Joël Zwarts voor 2-0 en twee minuten later werd het 3-0 door Stijn Meijer. Reuven Niemeijer maakte na een half uur spelen zijn tweede treffer en 4-0 was ook de ruststand. Jeffrey Bourne kreeg nog wel een tweede kans met een vrije trap, maar ook deze bal verdween naast het doel.

Jeugdspeler
De eerste kans na rust was voor Niemeijer, maar nu schoof hij de bal naast het doel van CKC. Perry Heijer, doelman van CKC en Excelsior-supporter, redde daarna knap op een schot van Ahmad Mendes Moreira. Kort daarna verdween een corner van Niek den Heeten via zijn handen in het doel (5-0). Twee minuten later kopte jeugdspeler Derensili Sanches Fernandes de 6-0 binnen. Terwijl CKC wat ging wisselen, liep Excelsior via goals van Thomas Verhaar (2x), Abdallah Aberkane en Stijn Meijer uit naar 10-0.

5. Reuven Niemeijer 1-0
17. Joël Zwarts 2-0
19. Stijn Meijer 3-0
30. Reuven Niemeijer 4-0
55. Eigen doelpunt 5-0
57. Derensili Sanches Fernandes 6-0
72. Thomas Verhaar 7-0
75. Abdallah Aberkane 8-0