Excelsior begint seizoen met 2-0 winst op Jong FC Utrecht

10 augustus 2019

Excelsior Rotterdam deed wat het moest doen in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen: winnen van Jong FC Utrecht. Door twee treffers van Joël Zwarts werd het 2-0.

Goed beginnen
Na de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie wilde Excelsior niets liever dan goed aan het seizoen beginnen. Dat moest gebeuren tegen de beloften van FC Utrecht, een van de jong-teams in de Keuken Kampioen Divisie. Een team met louter onbekende namen en dus wist niemand wat er van deze tegenstander verwacht kon worden.

Domineerden
In de eerste helft leek Excelsior op weg naar een snelle treffer. Vanaf de eerste minuut domineerden de Kralingers het duel en al snel kwamen de eerste mogelijkheden. Zo was Thomas Verhaar dichtbij de openingstreffer, maar zijn inzet op aangeven van Ahmad Mendes Moreira ging naast het doel. Een schot van Dogucan Haspolat ging voorlangs, terwijl ook Jeffry Fortes niet wist te scoren.

Brilstand
Excelsior bleef de dominante ploeg in het eerste bedrijf, maar het lukte maar niet om de brilstand van het scorebord te krijgen. Verhaar kreeg acht minuten voor rust opnieuw een mogelijkheid, maar verdediger Gabriël Culhaci kreeg nog net zijn voet tegen een voorzet van Moreira, zodat Verhaar zijn schoen helaas niet tegen de bal kon zetten.

Brutaler
De gasten van Jong FC Utrecht werden na rust wat brutaler en vertoonden zich vaker op de helft van Excelsior. Haspolat schoot een vrije trap van grote afstand op het doel, maar keeper Thijmen Nijhuis kreeg zijn vinger ertegen en voorkwam zo een treffer. Zodoende stond het na een uur spelen nog steeds 0-0 in het met ruim 3000 gevulde Van Donge & De Roo Stadion.

Opluchting
De toeschouwers konden in de 63e minuut gelukkig alsnog juichen. Op aangeven van de opgekomen Siebe Horemans kopte Joël Zwarts de 1-0 binnen. Een verdiende treffer, maar vooral een die voor opluchting zorgde in het stadion. Tien minuten later besliste Zwarts het duel definitief door op aangeven van Mendes Moreira ook de 2-0 te maken.

63. Joël Zwarts 1-0
73. Joël Zwarts 2-0

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal
Gele kaarten: Bruins (Excelsior Rotterdam)