Excelsior bekert verder na 4-2 winst op NEC Nijmegen

29 oktober 2019

Excelsior Rotterdam toonde vanavond veerkracht in het bekerduel tegen NEC Nijmegen. De Rotterdammers kwamen twee keer op achterstand, maar zegevierden uiteindelijk na verlenging met 4-2 en gaan dus door in het KNVB Bekertoernooi.

‘ThoTho’ KNVB Beker
Het werd uiteindelijk de avond van de Thomassen, waardoor het TOTO KNVB Bekertoernooi in Kralingen werd omgedoopt in ‘ThoTho’ KNVB Beker. Thomas Oude Kotte en Thomas Verhaar namen allebei met twee doelpunten de complete doelpuntenproductie van Excelsior voor hun rekening. Het duurde overigens even voordat Excelsior op stoom kwam in dit bekerduel.

Eerste mogelijkheid
De toeschouwers in het Van Donge & De Roo Stadion zaten amper op hun plek of de bal lag al achter Alessandro Damen in het doel. Het was Anthony Musaba die NEC Nijmegen deze snelle voorsprong bezorgde. Het duurde een klein half uur voordat Excelsior een eerste echte mogelijkheid kreeg, maar Stijn Meijer schoot de bal voorlangs het doel en kort erna stuitte hij op de doelman na een steekbal van Rai Vloet.

Vanuit emotie
Ook Luigi Bruins schoot de bal naast het doel, waarna de tweede Nijmeegse treffer van Jonathan Okita vanwege buitenspel werd afgekeurd. De gasten kregen nog wat mogelijkheden, maar halverwege stond het slechts 0-1 in het voordeel van de gasten. ,,Een drama’’, zo vatte Ricardo Moniz de eerste helft samen. Hij riep de spelers op na rust te spelen zoals ze trainen, het initiatief te nemen en voor het publiek te spelen. ,,Vanuit emotie’’, aldus de hoofdtrainer.

Verlenging
Het duurde zes minuten voordat de gelijkmaker erin lag. Uit een corner van Dogucan Haspolat kopte Thomas Oude Kotte de 1-1 binnen. Helaas was het daarna Anthony Musaba die NEC Nijmegen opnieuw op voorsprong zette. Excelsior ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar de klok tikte verder en verder. Uiteindelijk sleepte Excelsior er toch een verlenging uit. Het was invaller Thomas Verhaar die twee minuten voor tijd de 2-2 maakte.

Thomas en Thomas
In de extra tijd trokken de Kralingers het duel definitief naar zich toe. Het waren opnieuw Thomas en Thomas die trefzeker waren. Kort voor het verstrijken van de eerste helft van de verlenging werkte Thomas Oude Kotte zijn twee van de avond binnen en kort na het begin van de tweede helft van de verlenging besliste Verhaar het duel definitief. Excelsior bekert zodoende verder en kan de goede lijn hopelijk vrijdag doortrekken in de topper tegen De Graafschap.