Excelsior Rotterdam boekt oefenzege op Feyenoord

1 mei 2019

Excelsior Rotterdam speelde vanmiddag op trainingscomplex 1908 achter gesloten deuren een oefenduel tegen Feyenoord. De mannen van hoofdtrainer Ricardo Moniz wonnen dik verdiend met 1-3.

Reddingen
In de eerste helft ging het spel op en neer. Luis Sinisterra, Dylan Vente en Steven Berghuis kregen namens Feyenoord grote kansen in de openingsfase, maar ook Excelsior was via Denis Mahmudov en Elias Mar Omarsson een aantal keer dichtbij een doelpunt. Doelman Alessandro Damen blonk niet voor het eerst dit seizoen uit onder de lat bij Excelsior en had een aantal fantastische reddingen.

Indruk
Verrassend was dat Mounir El Hamdaoui vandaag begon vanaf de nummer-10 positie. Hij maakte een prima indruk, want de aanvaller scoorde twee doelpunten en gaf bij de 0-3 de pass die door Omarsson werd klaargelegd, waarna Marcus Edwards kon scoren. In de tweede helft lag er veel ruimte en kregen beide ploegen nog wat kansen, maar verzuimde Excelsior om de genadeklap uit te delen. In de slotfase profiteerde Feyenoord van een verkeerde terugspeelbal en maakte Jens Toornstra de 1-3.