Excelsior Clinics gaan vandaag weer van start

5 september 2016

De Excelsior Clinics gaan vandaag weer van start. De eerste voetbalclinics van dit seizoen zijn vanmiddag in De Esch aan de Donkersingel. Later deze week starten de clinics ook op de andere locaties in onze werkgebieden Kralingen Crooswijk, Noord, Prins Alexander en Hillegersberg Schiebroek.

Nieuwe clinics
Er zijn inmiddels tien locaties in de stad waar elke week voetbalclinics plaatsvinden voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar. De tiende clinic is nieuw en vindt vrijdag voor de eerste keer plaats aan de Hazelaarweg in Hillegersberg Schiebroek. Elke week kunnen kinderen daar van 16.00 tot 17.00 uur deelnemen aan de clinic. Aanstaande zondag is daarnaast de aftrap voor de eerste binnenclinic. Deze vindt elke zondag plaats van 19.30 tot 20.30 uur in de gymzaal van de Albert Plesmanschool aan de Nieuwe Ommoordseweg 99 in Prins Alexander.

Tienduizend kinderen
De eerste Excelsior Clinic vond plaats in januari 2012 in Kralingen Crooswijk. Sindsdien zijn er in de verschillende werkgebieden tien clinics bijgekomen en later dit jaar zal een twaalfde clinic aan het lijstje worden toegevoegd. Op dit moment verzorgt Excelsior4All zes dagen van de week voetbalclinics. Deze worden verzorgd door trainers van Excelsior4All in samenwerking met studenten van de opleiding sport en bewegen van het Albeda College. Gemiddeld nemen 20 tot 25 kinderen deel aan de clinic. Het totaalbereik van de Excelsior Clinics is jaarlijks meer dan tienduizend kinderen van 6 tot en met 14 jaar.

Bewegen
De Excelsior Clinics hebben als doel om kinderen structureel minimaal
Één keer per week te laten bewegen, waarbij correct gedrag en goede prestaties worden beloond. Tijdens de Excelsior Clinics wordt de nadruk gelegd op sportiviteit, respect, normen en waarde. Zo kunnen deelnemers kaarten verdienen voor thuiswedstrijden van Excelsior Rotterdam en komen een paar keer per jaar selectiespelers langs om een balletje te trappen met de kinderen. Een overzicht van alle locaties te hier te vinden.

Terug naar overzicht