Excelsior contracteert middenvelder Kyle Ebecilio

22 juni 2019

Kyle Ebecilio keert terug bij Excelsior Rotterdam. De 25-jarige middenvelder voetbalde als F-pupil een half jaar voor de Kralingers en kwam in de jaren daarna voor verschillende clubs uit. Gisteren zette hij zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis met de club waar zijn carrière ooit begon.

Tijd geleden
,,Het is een tijd geleden ja’’, zegt Kyle Ebecilio terwijl hij uitkijkt over het hoofdveld van het Van Donge & De Roo Stadion. ,,Ik heb hier als F’je gespeeld en eerlijk gezegd herinner ik me nog best veel van die tijd. Van de eerste stagetrainingen totdat ik werd aangenomen. Ik begon in de F5 en had het erg naar mijn zin hier. Bij Excelsior ben ik eigenlijk verliefd geworden op het spelletje.’’

Kans
Lang duurde zijn verblijf in Kralingen overigens niet, want al na een half seizoen kreeg hij de kans om stage te lopen bij de F1 van Feyenoord. ,,Ook een mooie club en wij woonden destijds op zuid, dus de keuze was toen snel gemaakt. Het voelt nu wel heel goed om terug te zijn bij Excelsior. Ik ben blij dat ik weer hier mag gaan spelen.’’

Arsenal
Na zijn vertrek bij Excelsior speelde hij in de jeugd van Feyenoord. Op zestienjarige leeftijd verhuisde hij in 2010 naar Arsenal. Na drie jaar Engeland stond hij vier seizoenen onder contract bij FC Twente, dat hem tussendoor verhuurde aan Nottingham Forest en ADO Den Haag. Tussen 2009 en 2014 speelde hij tevens ruim veertig interlands voor Nederland onder 16, 17, 19 en Jong Oranje.

Ingevallen
In de zomer van 2016 kreeg hij last van een zenuwaandoening, die hem anderhalf jaar aan de kant zou houden. Na een revalidatieperiode bij NEC Nijmegen, speelde hij vorig seizoen op amateurbasis voor ADO Den Haag. ,,Ik heb getraind en gespeeld met Jong ADO Den Haag en vanaf januari mocht ik ook officiële wedstrijden spelen. Uiteindelijk zat ik de laatste wedstrijden bij de selectie van het eerste en ben ik zelfs nog een keer ingevallen. Dat was het moment waarop ik dacht: ik ben nu echt fit en ik vertrouw mijn lichaam weer.’’

Vertrouwen
De geboren Rotterdammer staat te popelen om bij Excelsior definitief terug te keren. ,,Het voelt heel goed dat de club vertrouwen in mij heeft’’, zegt hij. ,,Het is ook allemaal redelijk snel gegaan. Ik wil graag onder trainer Ricardo Moniz werken. Ik heb veel over hem gehoord en ook het gesprek dat we hebben gevoerd, gaf mij vertrouwen. Zijn voetbalvisie spreekt mij aan en ik heb dan ook veel zin om aan het seizoen te beginnen.’’

Sterker
Terugdenken aan de periode waarin hij niet kon voetballen, wil hij niet meer. ,,Uiteindelijk zijn het dat soort dingen die je sterker maken als mens en als voetballer’’, zegt hij. ,,Je kunt er helemaal niets aan doen aan zo’n blessure. Het is dan zaak te blijven geloven in jezelf en ervoor te zorgen dat je sterker terugkomt.’’

Extra motivatie
,,Ik weet van mezelf dat ik het nog kan’’, antwoordt hij op de vraag of hij zichzelf nu wil bewijzen. ,,Ik wil vooral fit blijven en plezier hebben in het voetbal. Ik wil belangrijk zijn voor de club, het team en voor mezelf. Dat Excelsior nu in de Keuken Kampioen Divisie speelt, maakt mij niets uit. Dat is eerder een extra motivatie om te willen promoveren, want dat wil Excelsior ook; zo snel mogelijk terugkeren in de Eredivisie. Ik vind het een mooie uitdaging om daaraan mee te werken.’’

Terug naar overzicht