Excelsior contracteert verdediger Shane O’Neill

21 augustus 2017

Shane O’Neill heeft vandaag zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract bij Excelsior Rotterdam met een optie voor nog een seizoen. De 23-jarige centrale verdediger speelde afgelopen jaar op huurbasis voor NAC Breda, promoveerde met die ploeg naar de Eredivisie en speelt dankzij Excelsior nu zelf ook op het hoogste niveau.

Handtekening
,,Ik wilde heel graag in de Eredivisie spelen en ben heel blij dat ik de kans nu krijg om mezelf op dit niveau te laten zien’’, stelde de 23-jarige verdediger nadat hij zijn handtekening onder de overeenkomst had gezet. ,,Ik kijk ernaar uit om hier aan de slag te gaan en hopelijk zo veel mogelijk wedstrijden voor Excelsior te mogen spelen.’’

Promotie
O’Neill werd geboren in Ierland, maar verhuisde al snel met zijn ouders naar Amerika. Hij ging voetballen bij de Colorado Rapids. In 2015 verhuisde hij naar Apollon Limasol in Cyprus dat hem achtereenvolgens verhuurde aan Moeskroen, Cambridge United en NAC Breda. Met de Brabantse club promoveerde hij afgelopen jaar via de play-offs naar de Eredivisie. Zijn huurperiode liep af, waardoor hij zelf aanvankelijk niet mee ging naar het hoogste niveau.

Ontwikkelen
,,Ik was verhuurd, dus wat dat betreft was dat een bijzondere situatie. Na afgelopen jaar wilde ik natuurlijk heel graag in de Eredivisie spelen en daarom ben ik blij dat ik die kans bij Excelsior nu alsnog krijg. Zoals ik al zei heb ik veel zin om hier te beginnen. Ik heb vorig jaar een goed seizoen gehad en dit voelt als een prima stap om mezelf verder te ontwikkelen.’’

Nederland
Na vorig jaar wist O’Neill dat hij graag in Nederland wilde blijven. ,,I love it’’, zegt hij over ons land. ,,Ik heb positieve ervaringen. Ik vind Nederland een leuk land met fijne mensen. Als je ver van huis bent, is dat belangrijk. Ik vind het ook heerlijk dat ze hier hard trainen. In Amerika heb ik goede ervaringen bij de Colorado Rapids, maar als je verder wilt komen moet je in Europa zijn. Daarom ben ik blij met deze kans.’’

Veel zin
Gisteren zag O’Neill, die verschillende interlands speelde voor de Verenigde Staten onder 20 en 23, zijn nieuwe ploeg in het van Donge & De Roo Stadion met 0-1 verliezen van landskampioen Feyenoord. ,,Een ongelukkig resultaat, want er had een puntje ingezeten. Het was een zware strijd en de ploeg speelde goed. Het zag er goed uit en ik heb er veel zin in om een bijdrage te gaan leveren aan de ploeg.’’

Terug naar overzicht