Excelsior gaat voor mooi slotakkoord van succesvol seizoen

28 april 2018

Het voor Excelsior succesvol verlopen seizoen 2017-2018 zit er bijna op. Zondag staat de laatste uitwedstrijd van deze voetbaljaargang op het programma. De lange reis gaat dan naar Groningen, waar Excelsior om 14.30 uur aftrapt tegen de plaatselijke FC.

Mooi slotakkoord
Excelsior is nu tiende in de Eredivisie en als de Rotterdammers dat zo weten te houden, betekent dat de op een na beste klassering ooit in de Eredivisie. Alleen in 1980 en 1983 eindigden de Rotterdammers hoger, in beide gevallen de negende plaats. Hoewel Excelsior veilig is en de play-offs om Europees voetbal na de 2-2 tegen Heracles Almelo verder uit beeld zijn, hoopt Mitchell van der Gaag op een mooi slotakkoord in de laatste twee wedstrijden.

Geschiedenis schrijven
,,We spelen dan misschien nergens meer om, we willen het seizoen zo goed mogelijk afsluiten en geschiedenis schrijven met Excelsior’’, zegt Van der Gaag. ,,We hebben een heel mooi seizoen en dat moeten we ook zo goed mogelijk af willen sluiten, met zoveel mogelijk punten. Dat zal helemaal uit onszelf moeten komen. Wij moeten daar nog twee keer negentig minuten voor willen gaan. Uiteindelijk willen we het seizoen in stijl afsluiten.’’

Mentaliteit
,,De teleurstelling was groot na de late gelijkmaker van Heracles Almelo’’, kijkt hij terug op het duel van twee weken terug. ,,Dat merkte je aan iedereen in het stadion. We waren allemaal down & out. Het kwam ook zo onverwacht, dat heeft wel even doorgewerkt. Dat heeft de glans van ons seizoen overigens niet weggenomen. We moeten die teleurstelling achter ons laten. Nu komt het aan op mentaliteit en het willen. Dat moeten wij zondag in Groningen gaan laten zien.’’

Afwezigen
Jordy de Wijs kreeg tegen Heracles Almelo zijn vijfde gele kaart en is geschorst tegen FC Groningen. Daarnaast moet Excelsior het nog steeds doen zonder Zakaria El Azzouzi, Alessandro Damen en Desevio Payne. Wout Faes deed gisteren weer volledig mee en is hersteld van zijn blessure.

Terug naar overzicht