Excelsior geeft winst tegen Heerenveen in de slotfase weg

22 september 2018

Net als vorige week tegen Willem II verspeelde Excelsior Rotterdam ook tegen SC Heerenveen twee kostbare punten. Na een geweldige eerste helft (ruststand 2-0), volgde een tweede bedrijf waarin twee dode spelmomenten ervoor zorgden dat de gasten in de wedstrijd bleven en in blessuretijd konden toeslaan.

Niet belonen
,,Dit is onze eigen schuld en van niemand anders’’, zei Adrie Poldervaart verbeten in elke microfoon die hem werd voorgehouden. ,,Er zijn geen excuses voor, dat was gewoon niet goed verdedigd van ons. Ik heb de jongens complimenten gegeven voor hoe ze hebben gevoetbald, maar het is jammer dat we onszelf niet belonen. Het heeft echter geen zin om daar nu over te praten, dat doen we morgen.’’

Heerlijk voetbal
De complimenten die Poldervaart zijn ploeg gaf over met name de eerste helft waren terecht. SC Heerenveen had weinig in te brengen en Excelsior werd met heerlijk voetbal keer op keer dreigend. Opvallende man was huurling Marcus Edwards, die met de een na de andere geweldige actie het publiek op de banken kreeg. Helaas wist hij zijn spel niet met een treffer te belonen.

Verwijten
Het enige wat Poldervaart zijn ploeg voor rust dus kon verwijten, was dat Excelsior niet meer doelpunten maakte dan de twee die na 45 minuten op het scorebord stonden. Na twaalf minuten was het Ali Messaoud die de score opende na een voorzet van Jeffry Fortes. Kort voor rust knalde Luigi Bruins met een afstandsschot de 2-0 binnen.

Snoeihard
Het donderde ongetwijfeld in de Friese kleedkamer en dus kon Excelsior verwachten dat SC Heerenveen zou proberen iets aan die achterstand te doen. Twee minuten na de break lag de bal achter Sonny Stevens in het doel. Uit een vrije trap was het Dave Bulthuis die de bal binnenkopte. Vier minuten later was de marge weer twee. Lorenzo Burnet zette voor en Ali Messaoud schoot zijn tweede van de avond snoeihard binnen, 3-1.

Fataal
Na een uur spelen was het opnieuw een standaardsituatie die Excelsior een tegentreffer opleverde. Uit een corner kopte Morten Thorsby de 3-2 binnen. Excelsior had het duel ook na deze tweede Friese treffer definitief kunnen beslissen, maar Edwards, Fortes en Mahmudov vonden helaas niet het doel van voormalig Excelsior-speler Warner Hahn. De marge bleef zodoende een doelpunt en dat werd Excelsior in de blessuretijd uiteindelijk fataal toen Jizz Hornkamp voor de gelijkmaker zorgde.