Excelsior huurt Marcus Edwards van Tottenham Hotspur

30 augustus 2018

De Engelse aanvaller Marcus Edwards wordt per direct toegevoegd aan de selectie van Excelsior Rotterdam. De negentienjarige Edwards wordt gehuurd van Tottenham Hotspur FC. Hij maakt sinds zijn achtste deel uit van de jeugdopleiding van de Londense club.

Prettige sfeer
,,Toen ik hoorde over de belangstelling hoefde ik daar niet lang over na te denken’’, zegt Marcus Edwards. ,,Ik volg de Nederlandse competitie al langer en ik denk dat het voetbal hier bij mij past. Van Excelsior wist ik eerlijk gezegd nog niet zo veel, maar ik heb het een en ander opgezocht en wat ik heb gelezen, sprak me erg aan. Ik moet nog kennismaken met iedereen, maar ik voel me al welkom. Er hangt een prettige sfeer bij deze club.’’

Indrukwekkende dribbel
In 2016 tekende Edwards zijn eerste profcontract bij Tottenham Hotspur, waar hij nog tot 2020 onder contract staat. Op de clubsite wordt hij omschreven als een vaardige aanvallende middenvelder met een indrukwekkende dribbel die graag zijn tegenstanders opzoekt.

UEFA Youth League
Hij speelde tot op heden één officieel duel in het eerste elftal van zijn werkgever in de League Cup. Bij Norwich City, waar hij begin dit jaar op huurbasis speelde, kwam hij tot één duel in de Championship. Met vier doelpunten was hij in het seizoen 2017-2018 topscorer voor Tottenham Hotspur in de U19 UEFA Youth League.

Londen
De in Londen geboren en getogen Edwards speelde voor Engeland onder 16, 17, 18, 19 en 20 en werd in 2017 Europees kampioen met Engeland onder 19. Hij is vanochtend gekeurd en staat vanmiddag al op het trainingsveld bij Excelsior.

Terug naar overzicht