Excelsior huurt Zakaria el Azzouzi van Ajax

10 juli 2017

Excelsior heeft zich voor het komende seizoen versterkt met Zakaria el Azzouzi. De 21-jarige Nederlandse aanvaller met Marokkaanse roots komt op huurbasis van Ajax over naar Kralingen.

Keuze voor Excelsior
,,Ik heb een goed gesprek gevoerd met trainer Mitchell van der Gaag en Ferry de Haan, zij gaven me direct een goed gevoel’’, motiveert El Azzouzi zijn keuze voor Excelsior. ,,Het is een kleine, warme club. Er heerst een echt familiegevoel, dat spreekt me aan. Daarnaast heeft Excelsior een stabiel seizoen gedraaid‘’, aldus El Azzouzi.

Verwachtingen
,,Ik hoop dat we dit seizoen nog beter kunnen presteren dan het afgelopen seizoen. Persoonlijk wil ik het beste van mijzelf laten zien en ik ben blij dat Excelsior mij de kans biedt om dat te laten zien op Eredivisie niveau. Ik ga morgen voor het eerst kennis maken met de groep, ik heb er zin in’’, sluit El Azzouzi zijn verhaal af.

Eredivisie ervaring
De geboren Rotterdammer kwam in de afgelopen twee seizoenen achtereen volgens uit voor FC Twente en stadgenoot Sparta. Hij speelde in totaal 34 duels in Eredivisieverband en was hierin 9 keer trefzeker. De jonge Ajacied speelde ook enkele wedstrijden als jeugdinternational voor zowel Marokko als Nederland.

Vierde aanwinst
Zakaria el Azzouzi is de vierde aanwinst tot dusver voor Excelsior. In een eerdere fase versterkten de Kralingers zich al met Desevio Payne, Lorenzo Burnet en Ali Messaoud.

Terug naar overzicht