Excelsior knokt zich tegen FC Groningen naar 2-0 winst

17 december 2017

Halverwege de competitie heeft Excelsior twintig punten bij elkaar gespeeld. In eigen stadion werd FC Groningen met 2-0 verslagen en zo kwam een eind aan een serie van vijf nederlagen. Voor de winterstop wacht nu alleen nog het thuisduel tegen FC Twente.

Spieren voor Spieren
De thuiswedstrijd tegen FC Groningen stond in het teken van Spieren voor Spieren. Voor de eerste keer speelde Excelsior dankzij hoofdsponsor DSW Zorgverzekeraar met de naam van dit goede doel op het shirt. Jordy de Wijs kwam voor de wedstrijd het veld op met kindambassadeur Kevin, die het gezicht is van de samenwerking.

Hard gewerkt
Spieren voor Spieren inspireerde Excelsior blijkbaar, want de ploeg stroopte de mouwen op en knokte zich in negentig minuten naar een overwinning. ,,De ploeg heeft heel hard gewerkt om de punten binnen te slepen’’, complimenteerde Mitchell van der Gaag zijn team. ,,Het was misschien geen goede wedstrijd van ons, maar het begint met hard werken en ik ben natuurlijk heel blij dat we hebben gewonnen.’’

Voorsprong
Al na acht minuten spelen konden de 3808 toeschouwers in het Van Donge & De Roo Stadion juichen. Milan Massop kopte een vrije trap van Hicham Faik binnen en zette Excelsior op een 1-0 voorsprong. Daarna probeerde FC Groningen snel de gelijkmaker te forceren, maar met hier en daar wat kunst en vliegwerk lukte het Excelsior om het doel schoon te houden.

Paal
Zo mikte Django Warmerdam de bal bij de verre paal naast het doel na een prima actie vanaf de rechterkant en raakte voormalig Excelsior-spits Lars Veldwijk tot twee keer toe de paal. Ook Excelsior kon nog dreigend worden onder meer via Stanley Elbers. Hij omspeelde doelman Sergio Padt, maar vond vervolgens Yoell van Nieff op zijn pad.

Rustiger
In de tweede helft bleven de gasten op zoek naar de gelijkmaker, maar Excelsior gaf nauwelijks mogelijkheden weg aan de gasten. Veldwijk kopte de bal in de handen van Zwarthoed en er ging nog een balletje voorlangs. ,,Ik heb de tweede helft rustiger op de bank gezeten’’, gaf Van der Gaag toe. Helemaal toen hij zijn ploeg tien minuten voor tijd op 2-0 zag komen. Massop zette voor en Elbers rondde af. Vermeulen had zelfs nog de 3-0 op zijn schoen, maar Padt voorkwam dit.

Twintig punten
,,Ik ben heel blij met deze overwinning’’, vatte Van der Gaag zijn gevoel samen. ,,Na vijf nederlagen op rij was dit ook wel nodig. We sluiten de eerste helft van de competitie af met twintig punten en dat is lekker.’’ Voor de winterstop speelt Excelsior nog een wedstrijd. Volgende week zaterdag is FC Twente de tegenstander in het Van Donge & De Roo Stadion.