Excelsior knokt zich naar verdiend punt tegen FC Utrecht

4 februari 2018

Met een heerlijk afstandsschot zorgde Hicham Faik dertien minuten voor tijd voor de 2-2 tegen FC Utrecht. Daarmee kreeg Excelsior Rotterdam loon naar werken. Ondanks de nodige absenties, knokte de ploeg zich op eigen veld naar een goed resultaat.

Dik verdiend
,,Vorig week tegen Roda JC was het heilige moeten er niet, maar als je dan het team vandaag ziet spelen! Misschien had er zelfs wel meer ingezeten, maar deze 2-2 was in elk geval dik verdiend’’, zei Mitchell van der Gaag na afloop van de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Afwezigen
Terwijl vooraf uiteraard vooral veel werd gesproken over jongens die er niet bij konden zijn. Na Roda JC waren Luigi Bruins en Jeffry Fortes geschorst, terwijl Jordy de Wijs op het laatste moment met knieproblemen moest afhaken. Tel daarbij de absenties van Milan Massop en Ryan Koolwijk op en de puzzel was compleet.

Niet lastig
,,Die puzzel was niet lastig’’, counterde Van der Gaag. ,,We hadden niet zo veel spelers meer over, dus we hoefden er niet lang over na te denken. Ik ga sowieso altijd uit van de spelers die ik wel heb en die jongens hebben het vandaag prima gedaan.’’

Voorsprong
Het duurde even voor het eerste gevaar te noteren viel, maar na 22 minuten was het Stanley Elbers die Excelsior op voorsprong zette. Ali Messaoud bracht de bal in de zestien, waar Mike van Duinen verlengde en Elbers kon binnentikken, 1-0. Lang kon Excelsior niet van deze voorsprong genieten, want na een corner kopte Mark van der Maarel drie minuten later de 1-1 binnen.

Mogelijkheid
Voor rust kreeg Elbers nog en mogelijkheid op 2-1, maar doelman David Jensen lag in de weg. Daarna was er een geweldig afstandsschot van Yassin Ayoub met een minstens zo geweldige redding van Theo Zwarthoed, die zo de 1-2 voorkwam. Doelman Jensen voorkwam ook nog de 2-1 van Excelsior na een vrije trap van Faik, waardoor het halverwege 1-1 was.

Dreigend
Excelsior kwam na rust geweldig uit de startblokken. Het sterke spel leverde wat mogelijkheden op, maar geen treffer. Invaller Cyriel Dessers was dreigend namens FC Utrecht, maar Wout Faes voorkwam met een geweldige sliding dat hij de bal voor het doel kon brengen. Faik en Messaoud waren dreigend namens Excelsior, maar ook dit resulteerde niet in doelpunten.

Onhoudbaar
Zeventien minuten voor tijd kwamen de gasten tegen de veldverhouding in op voorsprong. Na een overtreding van Dogucan Haspolat op de rand van het strafschopgebied, schoot Zakaria Labyad de toegekende vrije trap binnen, 1-2. Nu was het FC Utrecht dat niet lang van de voorsprong kon genieten. Een geweldig afstandsschot van Hicham Faik verdween in de kruising, onhoudbaar voor Jensen, 2-2.

Compliment
,,Natuurlijk dacht ik bij de 1-2 even: het zal toch niet’’, zei Van der Gaag. ,,In deze wedstrijd heb ik een ploeg gezien die er volledig voor ging en daarom was de gelijkmaker dik verdiend. Als je het eerste kwartier na rust ziet, dan verdient de ploeg een compliment. Je weet dat het voor ons punten sprokkelen blijft en daarom is het heerlijk dat we vandaag weer een punt aan ons totaal konden toevoegen.’’

22. Stanley Elbers 1-0
25. Mark van der Maarel 1-1
73. Zakaria Labyad 1-2
77. Hicham Faik 2-2

Scheidsrechter: Joey Kooij
Gele kaarten: Haspolat (Excelsior Rotterdam), Kerk (FC Utrecht)