Excelsior legt doelman Alessandro Damen vast

11 april 2014

Excelsior heeft Alessandro Damen voor één seizoen vastgelegd. De 23-jarige doelman komt momenteel uit voor VV De Meern. Daar werkte hij eerder samen met trainer Marinus Dijkhuizen. Damen ondertekent, als de medische keuring in orde is, een contract voor één seizoen met een optie voor nog twee jaar.
,,Als jong ventje droomde ik er al van om profvoetballer te worden en nu ik die kans krijg, wil ik die ook waarmaken’’, zegt de doelman zelf. ,,Ik speel sinds mijn zesde bij VV De Meern en dus is dit wel een overstap voor mij. Niet alleen omdat ik bij Excelsior een aantal niveaus hoger ga spelen, maar ook omdat ik dus voor het eerst voor een andere club ga uitkomen.’’
,,Ik heb onlangs meegespeeld in een oefenwedstrijd van Excelsior tegen ASWH en daarna ook een keer meegetraind. De eerste indruk is erg goed. Excelsior komt op mij over als een warme club met goede jongens en prima faciliteiten. Dat viel me meteen op, dat alles tot in de puntjes geregeld is.’’
Damen kent trainer Marinus Dijkhuizen van hun samenwerking bij De Meern: ,,Een rustige trainer die van voetballen houdt. In zijn visie begint voetballen achterin en dat past bij mij, want ik ben een meevoetballende keeper. Meevoetballen, hoge ballen en op de lijn keepen, dat zijn mijn sterke punten. Ik wil mezelf verder ontwikkelen. Eerst wennen aan het niveau en hopelijk doorgroeien tot eerste keeper bij Excelsior.’’
,,Vorig jaar hebben wij Alessandro al gevolgd en wij wilden hem graag naar Excelsior halen’’, zegt keeperstrainer Rob van Dijk. ,,Hij is een all round doelman. Goed bij voorzetten, kan meevoetballen en is sterk op de lijn. Hij heeft dus van alles wat en bij ons moet hij in dat alles stappen gaan maken. De voorwaarden zijn aanwezig, hij heeft de potentie om zich verder te ontwikkelen. Als dat gaat gebeuren, dan gaan we vast veel plezier aan hem beleven.’’
,,Ik heb uiteraard ook kort met Rob van Dijk gesproken’’, stelt Alessandro Damen. ,,Ik kijk er erg naar uit om straks dagelijks met hem te gaan werken. Hij is iemand met heel veel ervaring. Hij heeft bij een aantal grote clubs gespeeld en het lijkt me fantastisch om met hem op het veld te staan.’’

Terug naar overzicht