Excelsior legt doelman Ögmundur Kristinsson vast

31 augustus 2017

Excelsior Rotterdam heeft Ögmundur Kristinsson vastgelegd, De 28-jarige IJslandse doelman komt over van het Zweedse Hammarby IF en tekent in Rotterdam een contact voor één seizoen met een optie voor nog een jaar. Kristinsson speelde veertien interlands voor IJsland en was reservedoelman van zijn land tijdens het EK2016.

Sfeer
De sfeer bij Excelsior bevalt me, het voelt als een familie’’, stelt Ögmundur Kristinsson over zijn eerste indruk van zijn nieuwe club. ,,Ik heb net kennisgemaakt met de spelers en het lijken mij allemaal aardige gasten met veel ambitie. Wat ik over de club weet is dat ze ambitieus zijn en daar houd ik van. Met z’n allen een doel stellen en ergens vol voor gaan.’’

Voetbalfan
,,Of ik Excelsior al kende? De Eredivisie is in IJsland en Zweden natuurlijk een bekende competitie en die volg ik als voetballiefhebber ook wel. Het is niet de grootste club van Nederland, maar ze spelen wel al een aantal jaar in de Eredivisie. Dus als voetbalfan kende ik Excelsior natuurlijk. Ik weet dat Feyenoord hier vorig jaar kampioen kon worden en dat Excelsior ze met 3-0 versloeg.’’

Goede verhalen
,,Toen ik hoorde dat Excelsior mij wilde hebben, was ik meteen geïnteresseerd. Ik wil spelen en mijn best doen en ik denk dat dit een goede stap is voor mij. Een stap vooruit vanuit Zweden. Ik heb ook goede verhalen gehoord van IJslandse voetballers die in Portugal met trainer Mitchell van der Gaag hebben gewerkt. Zij waren lovend over hem, dus dat gaf mij vertrouwen dat dit de juiste keuze is.’’

Mooie herinneringen
,,Ik ben al een aantal jaar international van IJsland. Ik heb veertien interlands gespeeld en was erbij tijdens het Europees kampioenschap. Dat was geweldig om mee te maken. Mooie herinneringen die ik nooit zal vergeten. Mijn ambitie is om eerste doelman te worden bij IJsland en ook daarom is dit een goede stap voor mij. Het Nederlandse voetbal staat goed bekend en zal mij hopelijk helpen om een betere speler te worden.’’

Belangrijke wedstrijd
,,Ik ben inderdaad eerder in Nederland geweest’’, stelt hij, waarna meteen een grote glimlach op zijn gezicht verschijnt. ,,Dat was in 2015 toen we hier met 0-1 wonnen van het Nederlands Elftal. Dat was een belangrijke en geweldige wedstrijd voor ons en dat was de laatste keer dat ik hier was. Dus ik heb alleen maar goede herinneringen aan Nederland, haha.’’

Carrière
Ögmundur begon in de jeugdopleiding van Fram Reykjavík, waar hij tevens acht jaar bij het eerste elftal zat. Hij was één seizoen reservedoelman van het Deense Randers FC en tekende vervolgens een driejarig contract bij het Zweedse Hammarby IF. In 2014 debuteerde Ögmundur in de IJslandse nationale ploeg. Hij was voor zijn land onder meer tweede doelman tijdens het EK2016, waar IJsland in de kwartfinale werd uitgeschakeld na een 5-2 nederlaag tegen gastland Frankrijk.

Terug naar overzicht