Excelsior legt Lorenzo Burnet voor twee jaar vast

23 juni 2017

Lorenzo Burnet speelt de komende twee seizoenen voor Excelsior Rotterdam. De 26-jarige vleugelverdediger komt over van het Slowaakse Slovan Bratislava. Voor die club speelde hij afgelopen seizoen acht wedstrijden, waarna hij het laatste half jaar werd verhuurd aan NEC.

Goed gevoel
,,Ik sta te poppelen om bij Excelsior te beginnen’’, reageert Lorenzo Burnet op zijn overgang naar Rotterdam. De geboren Amsterdammer had meteen een goed gevoel na het eerste gesprek met Excelsior. ,,Na een half jaar in het buitenland en de laatste maanden bij NEC, waarmee we helaas zijn gedegradeerd, heb ik veel zin om in Rotterdam aan het nieuwe seizoen te beginnen.’’

Nuchter
Linksback Burnet wordt komende week nog medische gekeurd en zal – als alles goed is – zaterdag 1 juli op het veld staan tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen. ,,Excelsior is een club die de afgelopen jaren steeds verder is gegroeid’’, weet hij over zijn nieuwe werkgever. ,,Het is ook een heel nuchtere club en dat past wel bij mij. Ik heb lang bij FC Groningen gevoetbald. Dat is ook een nuchtere club en daar heb ik vijf heel mooie jaren gehad.’’

Ervaring
,,Mijn contract bij Slovan Bratislava liep nog een jaar door, maar omdat ze mij lieten weten dat ik niet op veel speelminuten hoefde te rekenen, hebben we in goed overleg besloten om dat te laten ontbinden. Spijt van mijn buitenlandse avontuur heb ik niet. Die ervaring neem ik weer mee naar Excelsior. Dit was voor mij de beste keuze, want ik wil weer minuten gaan maken in de Eredivisie om te laten zien wat ik kan.’’

Rotterdam
,,Mijn familie woont voor het grootste deel in Amsterdam, dus zij vinden het ook fijn dat ik in Rotterdam ga voetballen. Dat is toch makkelijker voor als ze willen komen kijken, dan wanneer ze daarvoor in het vliegtuig moeten stappen. Of ze het niet gek vinden dat ik als Amsterdammer in Rotterdam ga voetballen? Nee hoor. Er is maar één club in Rotterdam waar ze me liever niet zien voetballen, haha.’’

Bewijzen
,,Ik ben vooral heel blij met de kans die Excelsior mij biedt om mijzelf de komende twee jaar weer in de Eredivisie te bewijzen’’, stelt Burnet die van 2011 tot 2016 vijf seizoenen voor FC Groningen voetbalde. Daar speelde hij 104 wedstrijden en won hij in 2015 de KNVB Beker. Daarvoor speelde hij als jeugdspeler voor AVV Zeeburgia en Ajax. Ook kwam hij een aantal keren uit voor vertegenwoordigende elftallen van de KNVB.

Op de foto Lorenzo Burnet namens FC Groningen in duel met Jordan Botaka in de halve bekerfinale tussen FC Groningen en Excelsior (3-0) van 8 april 2015. Foto: Carla Vos

Terug naar overzicht