Excelsior maakt het spannend, maar pakt drie punten

13 september 2019

Excelsior Rotterdam maakte het weer eens spannend in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Almere City. Een gelijkmaker, zoals vorige week tegen Go Ahead Eagles, bleef gelukkig uit. Het was Stijn Meijer die het duel in de laatste minuut definitief besliste, 4-2.

Weinig kansen
Het duel tussen de nummers drie en zes van de Keuken Kampioen Divisie leverde aanvankelijk geen spektakel op. Excelsior probeerde de druk hoog te houden op het doel van Almere City, maar dat leverde weinig grote kansen op. De grootste was voor Ahmad Mendes Moreira, die na een solo naast school. Rai Vloet was ook dreigend, maar kon net niet goed uithalen.

Verkeerd
Almere City moest het vooral doen met corners, maar wist daaruit Alessandro Damen niet in gevaar te brengen. Negen minuten voor rust kon Damon Mirani bijna binnen tikken namens Almere City bij de tweede paal, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd. Halverwege het duel was het daardoor logischerwijs nog 0-0.

Onhoudbaar
De toeschouwers in het van Donge & De Roo Stadion stond vervolgens een tweede helft te wachten, waarin heel wat meer gebeurde. Vier minuten na rust opende Rai Vloet de score toen hij de bal op aangeven van Mendes Moreira in één op zijn slof nam en onhoudbaar langs doelman Joshua Smits binnen schoot, 1-0.

Waarschuwing
Drie minuten later leek het duel beslist. Na een corner belandde de bal bij Jeffry Fortes en voorzette op Joël Zwarts en die kopte de 2-0 binnen. Vlak erna leek Shayon Harrison de aansluitingstreffer binnen te tikken, maar gelukkig voor Excelsior raakte hij de bal verkeerd. Het bleek een waarschuwing, want kort erna ging de bal op de strafschopstip. Alessandro Damen stopte de penalty van Niek Vossebelt echter.

Tweede beauty
In de 68e minuut leek Rai Vloet het duel te beslissen. Luigi Bruins soleerde richting het doel, leek de bal te verliezen, maar wist Vloet te bereiken en die schoot van grote afstand zijn tweede beauty van de avond binnen, 3-1. Ook nu gaf Almere echter niet op en drie minuten later kwamen ze via Anass Ahannach terug tot 3-2.

Drie punten
Mees Kaandorp en Niek Vossebelt waren daarna nog dichtbij een treffer, maar uitgerekend Stijn Meijer, onlangs overgekomen van Almere City naar Excelsior, maakte in de 90e minuut de 4-2, waarmee Excelsior opnieuw drie punten aan het totaal kon toevoegen.

49. Rai Vloet 1-0
52. Joel Zwarts 2-0
64. Shayon Harrison 2-1
68. Rai Vloet 3-1
79. Anass Ahannach 3-2
90. Stijn Meijer 4-2

Scheidsrechter: Siemen Mulder
Gele kaarten: Vloet, Matthys (Excelsior Rotterdam)