Excelsior morgen in bekertoernooi tegen NEC Nijmegen

24 september 2018

Adrie Poldervaart benadrukte na de laatste training voor het duel tegen NEC Nijmegen dat hij het bekertoernooi belangrijk vindt. Of hij wisselingen aanbrengt in zijn ploeg wilde hij nog niet zeggen. Wel vertelde hij dat Alessandro Damen morgenavond onder de lat staat als Excelsior en NEC Nijmegen om 20:45 uur aftrappen in het Van Donge & De Roo Stadion.

Belangrijk
,,Het bekertoernooi is belangrijk voor Excelsior, dit is daarom een wedstrijd die we moeten winnen’’, benadrukte de hoofdtrainer van Excelsior Rotterdam. ,,We spelen tegen een club uit de Eerste Divisie en ook nog thuis. Als je wint en je loot een beetje gunstig kun je zomaar ver komen. Daarom vind ik het duel van morgen hartstikke belangrijk.’’

Alessandro Damen
,,Uiteraard kijken we naar de fysieke belasting van spelers, dat laten we meewegen en aan de hand daarvan maken we keuzes. Zeker is dat Alessandro Damen morgenavond onder de lat staat. Ryan Koolwijk heeft liesklachten, maar hij wil graag spelen tegen zijn oude club. Dat gaan we dus allemaal nog bekijken.’’ Mikael Anderson trainde vanochtend nog apart, Siebe Horemans en Desevio Payne zijn nog niet wedstrijdfit.

NEC Nijmegen
,,Tegenstander NEC Nijmegen is een goede ploeg’’, weet Poldervaart. ,,Ze hebben veel jongens die aardig kunnen ballen. Wij moeten echter zelf zorgen dat we die wedstrijd gaan winnen.’’ Excelsior en NEC Nijmegen troffen elkaar vijf keer eerder in het bekertoernooi, waarvan vier keer in Nijmegen en één keer in Rotterdam. Deze wedstrijden gingen voor Excelsior overigens allemaal verloren. De laatste keer was op 28 oktober 2009. In de derde ronde had de thuisploeg toen wel een verlenging nodig om Excelsior uiteindelijk met 2-1 te verslaan. Het winnende doelpunt werd in de 106e minuut gemaakt door Patrick Pothuizen.

Oplossen
Dit duel volgt enkele dagen nadat Excelsior de winst tegen SC Heerenveen in de blessuretijd weggaf. ,,We hebben tegen SC Heerenveen veel gecreëerd en weinig weggegeven. We hebben natuurlijk gekeken hoe het misging in die slotfase. We stonden bij de gelijkmaker met zeven man tegen vier spelers van SC Heerenveen, dus dat hebben we niet goed gedaan. Wij moeten dat kunnen oplossen. Los daarvan ging er zaterdag heel veel wel goed, dat moeten we niet vergeten.’’

Arbitrage
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Assistent-scheidsrechters: Joost van Zuilen en Sjoerd Nanninga
Vierde official: Joey Kooij

Kaartverkoop
Het bekerduel tegen NEC Nijmegen begint morgenavond om 20:45 uur. Seizoenkaarthouders en sponsors hebben dinsdag gratis toegang op vertoon van hun vaste kaarten. Ook de vaste parkeerkaarten zijn voor dit duel geldig. Losse kaarten voor deze wedstrijd zijn te koop via Excelsior Tickets.

Wedstrijdsponsor: De Kralingse Vrienden

Terug naar overzicht