Excelsior neemt ook uit Heerenveen drie punten mee

24 februari 2018

Een week na de winst bij Vitesse sloeg Excelsior ook in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen weer toe. Excelsior won met 0-1 in het Abe Lenstra Stadion dankzij een treffer van Mike van Duinen. De zevende uitoverwinning van het seizoen was echter vooral een teamprestatie.

Strijden en winnen
‘Strijden en winnen’ luidt de strijdkreet van Excelsior Rotterdam. In het ijskoude Abe Lenstra Stadion was deze strijdkreet meer dan ooit van toepassing. Met name na rust stond Excelsior flink onder de druk, maar de Rotterdammers bleven eensgezind geloven dat ze de drie punten mee naar huis konden nemen en daarvoor werden zij uiteindelijk beloond.

Heilige moeten
,,Toen we uit bij Sparta wonnen, miste ik de week erna tegen Roda JC het heilige moeten’’, zei Mitchell van der Gaag. ,,Daarom hebben we er afgelopen week op gehamerd dat we vanavond hetzelfde moesten brengen als tegen Vitesse. Dat is gelukt, want ik heb vanavond een ploeg gezien die er vol voor ging en spelers die elkaar allemaal wilden helpen.’’

Dreigend
Excelsior kwam in de beginfase met de schrik vrij toen Reza Ghoochannejhad na een lange bal van Stijn Schaars een enorme kans kreeg, maar tegen de paal schoot. Ook Michel Vlap raakte twintig minuten later via de handen van Theo Zwarthoed de paal. Excelsior kreeg een mogelijkheid via Ryan Koolwijk, hij schoot over het doel. Heerenveen was vooral dreigend met afstandsschoten, maar dat leidde niet tot een doelpunt.

Voorsprong
Na 37 minuten spelen kwam Excelsior op voorsprong in Heerenveen. Doelman Martin Hansen schoot de bal naar Lucas Woudenberg, maar die verspeelde hem aan Ryan Koolwijk. Via Ali Messaoud kwam de bal vervolgens voor de voeten van Mike van Duinen en die schoot hem via de onderkant van de lat in het doel, 0-1. Drie minuten later kon Hicham Faik de score verdubbelen, maar op aangeven van Van Duinen en schoot hij helaas over het doel.

Theo Zwarthoed
Vlak na rust had Theo Zwarthoed een prima redding op een kopbal van Kik Pierie. Het zou niet de enige belangrijke redding van de wedstrijd blijken, want acht minuten voor tijd leek Martin Oldegaard vrijwel zeker de 1-1 te maken. Ook nu was het uitblinker Zwarthoed die dit voorkwam en de nul wist te houden. Zodoende konden ook in Friesland weer drie punten worden bijgeschreven, waardoor het puntentotaal op 32 kwam.

Geweldig
Van der Gaag: ,,We kwamen na rust niet meer onder de druk van SC Heerenveen vandaan, maar juist toen zag ik het heilige moeten bij mijn ploeg. Geweldig om het team zo te zien. We zijn wat dat betreft echt volwassener en stabieler geworden. Op basis van de tweede helft en de kansen die ze hebben gehad, is deze overwinning misschien niet verdiend, maar ik ben uiteraard wel heel erg blij met deze drie punten.’’

Doelpunten:
37. Van Duinen 0-1

Scheidsrechter: Wiedemeijer
Gele kaarten: Fortes (Excelsior Rotterdam)
Toeschouwers: 18920

Wissels Excelsior Rotterdam:
63. Levi Garcia in plaats van Ali Messaoud
89. Shane O’Neill in plaats van Luigi Bruins
90. Anouar Hadouir in plaats van Stabley Elbers

Foto’s: Pro Shots

Terug naar overzicht