Excelsior o13 wint na moeizaam begin van Heerenveen

4 november 2019

Excelsior onder 13 speelde afgelopen zondag tegen de leeftijdsgenoten van SC Heerenveen. Op een druk bezocht Sportpark Woudestein wist Excelsior na een moeizaam begin met 2-0 te winnen. Door de overwinning stijgt Excelsior naar de eerste plek in de competitie.

Een moeizaam begin
Excelsior begon moeizaam aan de wedstrijd en was erg slordig in de opbouw. SC Heerenveen was een stuk feller en won de belangrijke duels op het middenveld, waardoor de eerste kansen voor de bezoekers waren. Gelukkig voor Excelsior waren de aanvallers van SC Heerenveen niet scherp en bleef de openingstreffer voor de bezoekers uit. Excelsior kwam hierdoor steeds meer in de wedstrijd en kon weer aan aanvallen denken.

De ommekeer in de wedstrijd
Na een kwartier spelen wist Excelsior op voorsprong te komen. Door een goede hoekschop vanaf de linkerkant wist Billie Platteschor met een harde kopbal de 1-0 op het scorebord te zetten. De openingstreffer zorgde voor de ommekeer bij de thuisploeg, de duels werden weer gewonnen en de spelers wisten elkaar makkelijker te vinden. In het restant van de eerste helft kwam Excelsior nog een aantal keer gevaarlijk door, maar het tweede doelpunt moest nog even op zich wachten.

Winnen doe je met ze allen
In de tweede helft trok Excelsior de goede lijn door. De bezoekers uit Friesland werden al vroeg op hun eigen helft vastgezet, waardoor ze niet aan voetballen toe kwamen. Het vroege druk zetten zorgde voor een aantal goede kansen, maar helaas ontbrak de scherpte voor de goal. Uiteindelijk was Nils Berkhout degene die een van de kansen omzette in een doelpunt. Na een combinatie door het midden wist Nils de verdedigers van SC Heerenveen van zich af te schudden en hij schoof de bal langs de keeper van SC Heerenveen. Na afloop gaf Steven, de trainer van Excelsior aan dat hij trots was op zijn ploeg: ,,Winnen doe je met zā€™n allen en dat hebben we vandaag laten zien.ā€™ā€™

Meer Jeugd

ma 22 april 2024

Excelsior onder 14 kampioen na 2-4 winst op NEC

Excelsior onder 14 won met 2-4 van N.E.C. en mocht door dit resultaat het kampioenschap vieren.…

Een jeugd weekend voor onze jeugdafdeling. Voor de eerste keer dit seizoen bleven alle teams van…