Excelsior o19 wint met goed voetbal van Fortuna Sittard

28 oktober 2019

Excelsior onder 19 speelde afgelopen zaterdag in het Van Donge & De Roo Stadion tegen de leeftijdsgenoten van Fortuna Sittard. De bezoekers wisten al snel op voorsprong te komen, maar Excelsior herpakte zich goed en won uiteindelijk vrij gemakkelijk met 4-2. Trainer Marinus Barendregt gaf na afloop van de wedstrijd aan dat hij trots was op de veerkracht van zijn team: ,,Na een zware week was het mooi om te zien dat we de achterstand snel wisten om te buigen naar een voorsprong”, aldus de trainer.

Excelsior de kansen, Fortuna het doelpunt
Excelsior begon sterk aan de wedstrijd en creëerde in de eerste minuten al twee mogelijkheden om de openingstreffer op het scorebord te zetten. De eerste ontstond door een goede aanval vanaf de linkerkant, waardoor Derensli Sanchez de kans kreeg om na drie minuten al belangrijk te zijn voor zijn ploeg. De tweede ontstond door knullig balverlies van de centrale verdediger van Fortuna, waardoor er een kans ontstond voor Excelsior. Wat Excelsior niet lukte in de beginfase, lukte de bezoekers wel. Fortuna Sittard kwam na 5 minuten spelen geheel onverwacht op een 0-1 voorsprong waardoor Excelsior in de achtervolging moest.

Goed spel en doelpunten
Dit deed de ploeg met succes, want na een goede goal van Delano Gouda stond na negen minuten spelen de 1-1 alweer op het scorebord. De tweede goal van Excelsior volgde snel erna. Deze keer doordat Brent Vughts uit een goede voorzet vanaf de rechterkant de 2-1 kon binnen koppen. Dat Excelsior het beste van het spel had betekende niet dat Fortuna Sittard geen kansen kregen. Af en toe kwamen de bezoekers er snel uit en lieten ze zich zien op de helft van Excelsior. Gelukkig voor de thuisploeg wist Fortuna niet echt een vuist te maken en was het Brent Vughts die al dribbelend vanaf de linkerkant een aantal tegenstanders voorbij ging en zijn tweede goal van de middag maakte, 3-1.

Bovenliggende partij
Ook in de tweede helft had Excelsior het beste van het spel. Doordat de thuisploeg steeds de vrije man kon vinden op middenveld speelde Excelsior gemakkelijk onder de druk van Fortuna Sittard uit. Dit leidde tot een aantal goede kansen en uiteindelijk de 4-1. Na goed druk zetten van Excelsior kon Dave van Delft worden vrijgespeeld en hij wist de vierde treffer van Excelsior te maken. Na de 4-1 van Excelsior kwam Fortuna iets meer in de wedstrijd. Na een overtreding in het 16 meter gebied van Excelsior ging de bal op de stip. Waar de strafschop in eerste instantie nog werd gestopt door Tuana Ozdemir, was het wel raak in de rebound en stond de eindstand op het scorebord. 4-2.

Meer Jeugd

di 26 maart 2024

Internationaal toernooi voor U15-teams bij Excelsior

In het Paasweekend vindt op het terrein van Excelsior Rotterdam weer een internationaal toernooi plaats voor…

Veel goals afgelopen weekend in de wedstrijden van onze jeugdteams. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden:…