Excelsior onder 13 kan morgen kampioen worden

17 mei 2019

Excelsior onder 13 speelt morgenochtend de kampioenswedstrijd tegen SC Cambuur onder 13. Linksback Lumen de Wit raakte gaandeweg dit seizoen geblesseerd aan zijn lies en hoopt morgen weer minuten te kunnen maken. Wij spraken Lumen over zijn blessure en zijn mogelijke rentree in de kampioenswedstrijd.

Je raakte een aantal weken geleden geblesseerd. Hoe is dat gekomen?
,,Dat klopt inderdaad. Ik raakte zes weken geleden geblesseerd aan mijn lies. Dit had voornamelijk te maken met groeipijn. Sinds de laatste weken gaat het weer de goede kant op en kan ik eindelijk weer het veld op. Het voelt bevrijdend dat ik eindelijk weer bij de groep kan aansluiten.’’

Heb je het idee dat je veel gemist hebt in de tijd dat je er niet bij kon zijn?
,,In de tijd dat ik geblesseerd ben geweest, ben ik eigenlijk altijd op de club geweest. Er waren wat dagen dat ik bij een andere fysiotherapeut onder behandeling was, maar de overige dagen was ik altijd op de club aanwezig. Ik ben uiteraard ook gewoon bij de wedstrijden geweest. Het is wel zo dat je het mist om richting de wedstrijden toe te leven. Verder raakt je conditie achterop in de tijd dat je niet traint en speelt, dus dat mis je wel.’’

Zaterdag je mogelijke rentree, hoe voelt dat?
,,Ik heb enorm veel zin in de wedstrijd van aankomende zaterdag, maar ik probeer er nog niet te veel aan te denken. Het is een wedstrijd zoals alle andere en we moeten ons voorbereiden zoals we dat altijd gedaan hebben. We kunnen kampioen worden en daarnaast kan ik hopelijk weer een aantal minuten maken.’’

De kampioenswedstrijd van onder 13 is aanstaande zaterdag 18 mei. Er wordt om 11:30 uur afgetrapt op het jeugdcomplex aan de Honingerdijk 110. De wedstrijd is tevens te volgen via het liveblog op het instagramkanaal (@excelsiorjeugd).

Terug naar overzicht