Excelsior onder 13 strijdend ten onder tegen NEC

22 september 2019

Waar Excelsior onder 13 vorige week in Friesland overtuigend wist te winnen van SC Heereveen, namen ze het vandaag op tegen de leeftijdsgenoten van NEC uit Nijmegen. Dit duel wisten de Kralingse talenten helaas niet te winnen, het werd 1-3 voor de gasten.

Veel strijd en leuk voetbal
Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd en lieten bij vlagen mooi voetbal zien. Dit resulteerde dan ook in kansen voor beide ploegen. Excelsior kwam een paar keer goed door aan de zijkanten, maar helaas resulteerde dit niet gelijk in kansen. Aan de andere kant was dit helaas wel het geval. NEC wist na iets meer dan een kwartier spelen de 0-1 te maken.

Goed keeperswerk
Na de openingstreffer bleef de uitploeg Excelsior onder druk zetten. Na een snelle aanval over de rechterkant wist Joey Keller met een goede redding de 0-2 te voorkomen. Ook bij een gevaarlijke corner van NEC moest Joey ingrijpen en opnieuw zat hij er goed bij en wist zo een doelpunt van NEC te voorkomen.

Mooie gelijkmaker
Na een goede periode van NEC werd Excelsior langzaamaan steeds sterker. Waar eerst nog Nils Berkhout goed opstoomde aan de rechterkant en hierdoor een kans creëerde, wist Senne Vugts in de 31e minuut op een fraaie wijze de gelijkmaker te maken. Na een leuke eerste helft zochten de teams de kleedkamer op met een 1-1 tussenstand.

Alles gegeven
Excelsior begon de tweede helft met een goede actie van Senne Vugts aan de rechterkant. Hij bracht de bal mooi voor, maar helaas resulteerde dit niet in een doelpunt. Aan de andere kant was het na negen minuten voetballen in de tweede helft wel raak. NEC zette goed druk op de verdediging van Excelsior en wist de 1-2 te scoren.

Positieve punten
Waar Excelsior vocht voor elke meter en ook nog heel leuk voetbal liet zien, konden zij niet op gelijke hoogte komen. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd wist NEC nog wel te scoren, waardoor de eindstand 1-3 was. ,,We zijn strijdend ten onder gegaan en er waren vandaag genoeg positieve punten waar we op verder kunnen bouwen’’, zo vatte trainer Steven Karskens dit duel van Excelsior onder 13 samen.

Meer Jeugd

ma 22 april 2024

Excelsior onder 14 kampioen na 2-4 winst op NEC

Excelsior onder 14 won met 2-4 van N.E.C. en mocht door dit resultaat het kampioenschap vieren.…

Een jeugd weekend voor onze jeugdafdeling. Voor de eerste keer dit seizoen bleven alle teams van…