Excelsior onder 13 wint met 1-2 van SC Cambuur

19 maart 2019

Excelsior onder 13 speelde afgelopen zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. Na een lange busreis kwamen de jongens aan in een windering Friesland. Ondanks de weersomstandigheden werd het uiteindelijk 1-2 voor de mannen van trainers Steven Karskens en Luigi Bruins.

Weersomstandigheden
Gezien de weersomstandigheden was het ook dit weekend weer lastig voetballen voor de jongens. Uiteindelijk was het Excelsior dat hier beter mee om wist te gaan. Excelsior kwam beter in de wedstrijd en wist nog voor de rust tot scoren te komen door een doelpunt van Dino Armantrading.

Wissels
Na de rust gingen beide ploegen iets beter voetballen. Het was Cambuur dat door een penalty op gelijke hoogte wist te komen. Na het inbrengen van meerdere wissels kreeg Excelsior weer meer grip op de wedstrijd. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat Excelsior op voorsprong wist te komen. Na een bijzonder fraaie actie van Ilja van der Hoeven, wist Bekir Odabasi de 1-2 binnen te schieten, wat tevens de overwinning opleverde.

Omzettingen
,,Ik heb in de rust aangegeven dat we feller en scherper moesten zijn in de duels en dat we daarna de rust moesten zoeken aan de bal”, zei trainer Steven Karskens na afloop. ,,We hadden te veel onnodig balverlies”, voegde hij daar verder aan toe. ,,Uiteraard zijn we blij met de overwinning en de drie punten en kunnen we vanaf nu toewerken naar de eerstvolgende wedstrijd tegen Go Ahead Eagles.”

Thuiswedstrijd
Excelsior onder 13 voegde hiermee weer een overwinning toe aan de toch al indrukwekkende zegereeks. Komend weekend mag Excelsior onder 13 het weer eens in een thuiswedstrijd laten zien. Op het jeugdcomplex aan de Honingerdijk trappen de mannen dan om 13:15 uur af tegen de leeftijdsgenoten van Go Ahead Eagles.

Meer Jeugd

di 26 maart 2024

Internationaal toernooi voor U15-teams bij Excelsior

In het Paasweekend vindt op het terrein van Excelsior Rotterdam weer een internationaal toernooi plaats voor…

Veel goals afgelopen weekend in de wedstrijden van onze jeugdteams. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden:…