Excelsior onder 13 wint met 2-1 van Almere City

12 februari 2019

Excelsior onder 13 speelde afgelopen zaterdag de competitiewedstrijd tegen Almere City onder 13. Op het jeugdcomplex aan de Honingerdijk werd het uiteindelijk 2-1 voor de Kralingers.

Harde wind
Gezien de extreme weersomstandigheden was goed voetbal haast onmogelijk. De harde wind stond dwars over het veld wat zorgde voor een wedstrijd met twee gezichten. Na een goede eerste helft stond Excelsior met 2-0 voor en konden zij met een gerust hart richting de kleedkamer.

Moeizaam
In de tweede helft een iets ander spelbeeld. Excelsior had de wind meer tegen, wat het spel niet ten goede kwam. Excelsior had het moeilijk, wat ook bleek uit het feit dat de thuisclub met tien man verder moest. In deze fase kwam Almere City dan ook terug tot 2-1 en restte voor Excelsior niet meer dan tegenhouden, hetgeen wel lukte. Hierdoor won Excelsior onder 13 voor de tweede keer in deze competitie.

Complimenten
,,Excelsior onder 13 verdient de complimenten voor de geleverde strijd en arbeid tijdens de wedstrijd’’, zegt trainer/coach Steven Karskens. ,,Het team heeft goed stand gehouden en daardoor een enorm belangrijke en mooie overwinning weten te boeken.’’ Aankomende zaterdag vertrekt de ploeg richting Volendam voor de lastige uitwedstrijd tegen de plaatselijke FC. ,,FC Volendam is net als Almere City een voetballende ploeg met fysiek sterke jongens. Aan ons de taak ons daartegen te wapenen en zo te proberen vanuit onze eigen kracht een goed resultaat te boeken.’’

Terug naar overzicht