Excelsior onder 14 wint met 3-0 van De Graafschap

7 oktober 2019

Onder natte en koude omstandigheden nam Excelsior onder 14 het afgelopen zondag op tegen de leeftijdsgenoten van De Graafschap. Na een gelijk opgaande eerste helft wist Excelsior na rust het verschil te maken en won het uiteindelijk met duidelijke cijfers: 3-0.

Onrustig aan de bal
In de eerste helft speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld, waar de nodige duels werden uitgevochten. Dit kwam mede doordat de passing van beide teams niet altijd even zuiver was. Hierdoor werden er wel mooie duels uitgevochten om de bal weer terug te veroveren. Dit alles zorgde voor een onrustige eerste helft, waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren. Excelsior maakte nog wel de openingstreffer. Een vrije trap vanaf de rechterkant werd doorgekopt, waardoor er gescoord werd. Helaas voor Excelsior was de grensrechter scherp en ging het feestje niet door.

Uit een ander vaatje
Waar Excelsior de eerste helft nog slordig was in hun passing, ging het na rust een stuk beter. De mannen van onder 14 vonden elkaar makkelijker en dit resulteerde dan ook in een aantal kansen en uiteindelijk doelpunten. Het eerste doelpunt van Excelsior kwam tot stand doordat de keeper van De Graafschap de bal niet goed verwerkte, waardoor Ilja hem van buiten de zestien in een leeg doel kon schuiven. Na het doelpunt ging Excelsior door en creëerde het nog een aantal kansen. De 2-0 kwam tot stand door goed doorkomen van Dino, waardoor Pepijn het tweede doelpunt van de wedstrijd kon maken.

Strijden en winnen
De 2-0 was nog niet genoeg voor de mannen uit Kralingen. In de slotfase van de wedstrijd was Sailson de verdedigers van De Graafschap de baas en wist door middel van een goede actie de 3-0 binnen te schieten. Trainer Thomas Oostendorp gaf zijn ploeg een mooi compliment: ,,Strijden en winnen is onze leus en dat hebben we dan ook zeker gedaan vandaag. We hebben geknokt voor elke meter en uiteindelijk door drie mooie goals gewonnen.’’