Excelsior onder 15 naar halve finale van bekertoernooi

11 maart 2019

Excelsior onder 15 speelde afgelopen zaterdag de kwartfinale van de beker uit bij FC Den Bosch. In barre weersomstandigheden werd het uiteindelijk 0-2 voor de Kralingers. In de halve finale gaan zij het opnemen tegen de leeftijdsgenoten van AZ.

Strijdplan
Voorafgaand aan de wedstrijd had Excelsior een bepaald strijdplan wat door de jongens uitstekend werd uitgevoerd. Excelsior zakte iets in en zette niet direct druk vooruit. Hierdoor werd FC Den Bosch rond het middelveld opgevangen en kon Excelsior van daaruit de vleugels opzoeken. Het plan werkte en het was dan ook Excelsior dat uiteindelijk de leiding nam na goed doorgaan van Hassan Ercan.

Mogelijkheden
In de tweede helft wist Excelsior beter om te gaan met de weersomstandigheden en kreeg dan ook de beste mogelijkheden. Het is dan ook Excelsior dat de voorsprong wist uit te breiden naar 0-2. Door het goed druk zetten op de verdediging van FC Den Bosch kregen zij de bal moeilijk weg. Hierdoor viel de bal voor de bal voor de voeten van Parsa Pirzadeh, die niet twijfelde en hem tegen de wind in over de keeper van FC Den Bosch lobte. Hierna was de wedstrijd gespeeld.

Teamprestatie
,,Het was heel moeilijk spelen omdat het de gehele wedstrijd gestormd en gehageld heeft. Het was zelfs zo erg dat de dug-outs bijna de lucht in vlogen”, zegt René Hessel. ,,We hebben een uitstekende teamprestatie geleverd en ik ben dan ook enorm trots op de jongens.’’ Zoals eerder aangegeven speelt Excelsior de halve finale tegen AZ. Deze wedstrijd staat voorlopig gepland op zaterdag 20 april., aanvang 12:45 uur.

Terug naar overzicht