Excelsior onder 15 promoveert voor de tweede keer

28 mei 2019

Excelsior onder 15 speelde afgelopen zaterdag de promotiewedstrijd tegen ADO Den Haag. Voor beide elftallen was het een belangrijke wedstrijd, aangezien Excelsior promotie met een punt veilig kon stellen en ADO met een overwinning degradatie kon ontlopen. Uiteindelijk was Excelsior de meest gelukkige en promoveren zij naar de Eredivsie hoog.

Zenuwen
De eerste helft was van beide kanten geen beste wedstrijd. Zoals aangegeven stond er van beide kanten flink wat op het spel en was dit mede de oorzaak voor de onrustige wedstrijd. ADO was in sommige fases de betere, al kreeg Excelsior zeker in de eerste helft nog een aantal mogelijkheden. Echter kwam ook hierin het probleem van het seizoen aan het licht, namelijk het niet afmaken van de geboden kansen. Mede hierdoor eindigde de eerste helft in 0-0. ,,Eigenlijk was het een beetje een zenuwenpartij’’, aldus René Hessel.

Gelijkspel
Na de rust ging de wedstrijd gelijkwaardiger op. Het is Excelsior dat na de rust de leiding wist te nemen. Na een overtreding op een meter of 20/25 van het doel was het Bo van der Gaag die achter de bal ging staan. Bo wist de bal vol te raken, waarna deze in de kruising belandde. ADO werd sterker en wist dan ook snel op gelijke hoogte te komen, waarna Excelsior opnieuw op jacht kon naar de voorsprong.

Wilskracht
Zoals vaker dit seizoen wist de ploeg op wilskracht de voorsprong te pakken. Na goed doorzetten was het spits Jaeden Gaari die Excelsior, 5 minuten voor tijd, de 1-2 wist binnen te prikken. Bij Excelsior heerste dan ook het gevoel dat het hierna eigenlijk niet meer fout kon gaan, totdat ADO vrij snel later de 2-2 wist te maken. De laatste minuten was het overleven, maar Excelsior wist het benodigde punt uiteindelijk over de streep te trekken.

Promotie!
Door het punt promoveert Excelsior onder 15 naar de Eredivisie hoog en gaat het zich na de zomerstop meten met de beste 8 ploegen van Nederland. ,,Promotie, ja dat is natuurlijk fantastisch’’, aldus René Hessel. ,,Het was toch jammer dat we net niet de titel wisten te behalen en dat merkten we ook wel aan de jongens op het veld, want iedereen wil natuurlijk graag kampioen worden. Persoonlijk ben ik ’s avonds lekker onderuit gegaan en heb ik er een bacootje op gedronken’’, besluit René.

Meer Jeugd

di 26 maart 2024

Internationaal toernooi voor U15-teams bij Excelsior

In het Paasweekend vindt op het terrein van Excelsior Rotterdam weer een internationaal toernooi plaats voor…

Veel goals afgelopen weekend in de wedstrijden van onze jeugdteams. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden:…