Excelsior onder 15 speelt gelijk tegen Alphense Boys

21 mei 2019

Excelsior onder 15 heeft afgelopen zaterdag gelijk gespeeld in de belangrijke wedstrijd tegen Alphense Boys onder 15. In het Van Donge & De Roo Stadion werd het na 90 minuten eindelijk 1-1.

Grote belangen
Alphense Boys stond voorafgaand aan de wedstrijd twee punten achter op Excelsior, terwijl de Rotterdammers nog volop in de race zijn voor het kampioenschap. Kortom het was een wedstrijd met grote belangen voor beide elftallen. Excelsior speelde een enorm sterke eerste helft. In deze fase van de wedstrijd was het éénrichtingsverkeer, ging de bal goed rond en was het verbazingwekkend dat Excelsior niet wist te scoren. Een probleem dat eigenlijk al het gehele seizoen aanwezig is.

Doordrukken
Ook in de tweede helft speelde Excelsior prima en duurde het niet lang voor de ploeg verdiend op voorsprong kwam. Na een goede voorzet van Enes Tosun was het Rayvian Job die de thuisploeg op voorsprong bracht. Excelsior probeerde in deze fase door te drukken en kwam zelf nauwelijks in de problemen. In de slotfase van de wedstrijd ging het alsnog mis. Alphense Boys kwam in de laatste fase sporadisch aan aanvallen toe, maar wist een van deze momenten toch te verzilveren. Via de kluts vloog de bal over keeper Pascal Kuiper, waardoor de 1-1 uitslag op het scorebord verscheen.

Kansen verzilveren
,,We speelde erg dominant, waren de betere ploeg, creëerden voldoende kansen maar wisten deze helaas niet te verzilveren’’, zei trainer René Hessel na afloop. ,,Helaas is dit een probleem waar we dit seizoen al vaker mee te maken hebben gehad. Komend weekend staat de volgende belangrijke wedstrijd voor de deur. Excelsior gaat dan op bezoek bij ADO Den Haag. Excelsior heeft aan een punt genoeg om promotie naar de Eredivisie hoog veilig te stellen. ADO Den Haag kan echter nog degradatie ontlopen als zij weten te winnen van de Kralingers. Ook hier staat dus nog voldoende op het spel. De aftrap is zaterdag om 10:30 uur.

Meer Jeugd

di 26 maart 2024

Internationaal toernooi voor U15-teams bij Excelsior

In het Paasweekend vindt op het terrein van Excelsior Rotterdam weer een internationaal toernooi plaats voor…

Veel goals afgelopen weekend in de wedstrijden van onze jeugdteams. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden:…