Excelsior onder 15 werkt hard, maar verliest van Ajax

15 september 2019

Excelsior onder 15 heeft afgelopen zaterdag gestreden voor wat het waard was, maar ging helaas zonder punten terug naar Kralingen. Op de Toekomst werd het 5-0 voor Ajax onder 15.

Onder de indruk
Tijdens de eerste helft was het goed te zien dat de spelers van Excelsior onder 15 onder de indruk waren van accommodatie van Ajax. De leeftijdsgenoten uit Amsterdam waren onze jongens steeds een stapje voor en dat resulteerde dan dus ook, na twaalf minuten spelen in een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Er zat nog wel een luchtje aan dit doelpunt. Vele mensen van ons langs de kant en keeper Martijn Stavenga appelleerden dat de bal achter was gegaan, maar de scheidsrechter wilde daar niets van weten.

Goede redding
De rest van de eerste helft speelde zich voornamelijk af op de helft van Excelsior met af en toe een mogelijkheid op een snelle uitbraak. De spelers van Excelsior bleven strijden, maar helaas resulteerde dit niet in een kans. Aan de andere kant van het veld benutten de Amsterdammers wel een aantal kansen, waardoor het na 35 minuten spelen 3-0 stond. Hoewel doelman Martijn Stavenga in de 38e minuut met een goede redding nog de 4-0 wist te voorkomen, maakte Ajax kort voor rust alsnog de vierde treffer.

Feller uit de kleedkamer
Waar Excelsior voor rust niet altijd even gelukkig was in de duels, waren de jongens in de tweede helft een stuk feller. Er werden duels gewonnen en Ajax had een aantal overtredingen nodig om de aanvallers van Excelsior te stoppen. Door het goede druk zetten van Mishawn Molina lanceerde hij zichzelf en had de keeper van Ajax een overtreding nodig hem te stoppen. Waar aan de kant gedacht werd aan een rode kaart, besloot de scheids anders en kwam de keeper weg met geel.

Kans Excelsior
Nadat Ajax op het middenveld een overtreding nodig had om Pepijn Nobel af te stoppen, verstuurde Yigit Ercan een prachtige cross bal op Daan Hordijk, die na een goede aanname de bal net niet in het doel kreeg. Excelsior wist door goed te voetballen af en toe dus wat kansen af te dwingen. Ook Ajax werd af en toe nog heel gevaarlijk, maar door het goede ingrijpen van zowel Jesse van Oosten, Indigi Elles als Nitesh Changoer wisten de Amsterdammers niet te scoren. Helaas wist de thuisploeg in de laatste minuut alsnog 5-0 te maken, maar ondanks de nederlaag mogen de jongens van Excelsior trots zijn op de arbeid die ze hebben geleverd.

Meer Jeugd

ma 22 april 2024

Excelsior onder 14 kampioen na 2-4 winst op NEC

Excelsior onder 14 won met 2-4 van N.E.C. en mocht door dit resultaat het kampioenschap vieren.…

Een jeugd weekend voor onze jeugdafdeling. Voor de eerste keer dit seizoen bleven alle teams van…