Excelsior onder 16 strijdend ten onder tegen Ajax

12 oktober 2019

Het voetbalweekend begon vrijdagavond in het Van Donge & De Roo Stadion met een kraker tussen Excelsior onder 16 en Ajax onder 16. Excelsior, dat de wedstrijd begon als koploper en nog ongeslagen was in de competitie, had het erg lastig tegen de leeftijdsgenoten uit Amsterdam. Twee tegendoelpunten uit de eerste helft kwam Excelsior niet meer te boven. Het werd 0-2 in het voordeel van de Amsterdammers.

Standaardsituaties
Excelsior kwam de eerste helft niet lekker in het duel. Ajax bouwde zorgvuldig op en creëerde zo steeds een mannetje meer op het middenveld. Excelsior had hier veel moeite mee en wanneer het de bal had, bleef die niet lang in de ploeg. Ondanks dat Ajax de bovenliggende partij was, bleef Excelsior wel strijden en dat leverde ook wat kansen op.

Mogelijkheden
De eerste grote kans was dan ook voor de thuisploeg. Aan de rechterkant van het zestienmetergebied van Ajax werd de bal goed ingebracht, waardoor Noa Dundas Excelsior met een goede kopbal op een voorsprong had kunnen koppen. De volgende mogelijkheid kwam uit een corner, waarbij de afvallende bal goed werd opgemerkt en maar net over werd geschoten. Door twee treffers was het echter Ajax dat halverwege met 0-2 voor stond.

Duels winnen
Waar Excelsior zich in de eerste helft liet aftroeven door Ajax beet het de tweede helft meer van zich af. Er werden duels gewonnen op het middenveld waardoor er mogelijkheden waren om te voetballen. Helaas was de passing soms nog wat slordig, waardoor Excelsior niet echt een vuist kon maken. Excelsior had nog wel een aantal mogelijkheden maar tot een doelpunt kwam het helaas niet.

Goede reddingen
Ajax kreeg in de laatste tien minuten van de wedstrijd nog twee grote kansen om de score uit te breiden. Uit een goede aanval vanaf de linkerkant kwam de aanvaller van Ajax oog in oog te staan met Tijn, die een treffer met een katachtige redding wist te voorkomen. Even later was Tijn weer belangrijk. Hij wist zijn doel zo klein te maken, dat hij weer een doelpunt wist te voorkomen. Zo bleef het bij 0-2.

Goed partij geboden
Trainer Ronald van der Helm van Excelsior onder 16 gaf na de wedstrijd aan trots te zijn op zijn ploeg: ,,We hebben vanavond goed partij geboden tegen de top van Nederland in deze leeftijdsklasse. Het was echter helaas niet voldoende om de ongeslagen status en de koppositie in de poule vast te houden.’’

Meer Jeugd

ma 22 april 2024

Excelsior onder 14 kampioen na 2-4 winst op NEC

Excelsior onder 14 won met 2-4 van N.E.C. en mocht door dit resultaat het kampioenschap vieren.…

Een jeugd weekend voor onze jeugdafdeling. Voor de eerste keer dit seizoen bleven alle teams van…