Excelsior onder 16 wint uit met 1-2 van Ajax

11 maart 2019

Excelsior onder 16 speelde afgelopen zaterdag de lastige uitwedstrijd bij Ajax. In het slechte weer wonnen de Kralingers uiteindelijk met 1-2 van de Amsterdammers.

Weinig weg
Ajax startte zoals men bij Excelsior al had verwacht, namelijk volgens de Ajax-filosofie. De Amsterdammers probeerden van achteruit te voetballen. Excelsior was hier echter goed op voorbereid, waardoor Ajax niet aan voetballen toe kwam. Excelsior gaf in de eerste helft heel weinig weg, maar kwam uiteindelijk toch op een 1-0 achterstand, door een persoonlijke fout.

Druk zetten
Na rust werd Excelsior sterker en werd de lijn van de eerste helft doorgetrokken. Het was dan ook wachten op fouten aan de kant van de Amsterdammers. Dit leverde Excelsior uiteindelijk ook twee doelpunten op. De eerste viel door goed druk zetten vanaf de kant van Excelsior, waardoor de keeper van Ajax in de problemen kwam. Hij moest noodgedwongen de bal oprapen na een terugspeelbal waarna er een indirecte vrije trap volgde. Bob Roodenburg ging achter de bal staan en zette de gelijkmaker op het bord.

Teamprestatie
Niet veel later kwam Excelsior vanuit een afvallende bal zelf op voorsprong. De ingevallen Beau Maas maakte een werkelijk schitterende goal door de bal vanaf 30 meter de kruising in te jagen, wat uiteindelijk genoeg bleek voor de overwinning en de belangrijke drie punten. ,,We hebben een geweldige teamprestatie neergezet en hierdoor een prachtig resultaat behaald’’, zei de trotse trainer/coach Ronald van der Helm na afloop. ,,De jongens hebben er heel hard voor gewerkt, zijn tot het uiterste gegaan en dat was ook terug te zien aan het eind van de wedstrijd. Een aantal jongens zat er echt doorheen.’’

Uitwedstrijd tegen AZ

Volgende week staat de lastige uitwedstrijd bij AZ op het programma. In de heenwedstrijd werd het 1-2 voor AZ door een doelpunt in blessuretijd. De aftrap van deze wedstrijd is zaterdag om 16:00 uur.

Terug naar overzicht