Excelsior onder 17 uiteindelijk naast PEC Zwolle (3-3)

14 januari 2019

Excelsior onder 17 maakte afgelopen weekend een mooie comeback tegen PEC Zwolle. Na een 1-3 achterstand, werd het uiteindelijk 3-3.

Sterk
,, We begonnen sterk aan de wedstrijd’’ zegt trainer Arie van der Padt van Excelsior onder 17. ,,Vanaf de aftrap kregen wij een corner waaruit wij na precies 40 seconden scoorden (Wouter van de Loo). Na deze fase ging de wedstrijd gelijk op en in minuut 17 hadden wij een vrije trap moeten hebben, die kregen wij niet en aan de andere kant kregen zij er wel een. Hieruit scoorden zij ondanks dat onze keeper er dicht bijzat. Hierna nam Zwolle het heft in handen en kwamen zij uiteindelijk op een 1-2 voorsprong en in de 61ste minuut werd het zelfs 1-3.

Comeback
,,Net voor de 1-3 was het idee om 1 op 1 te gaan spelen en dat zijn we toen ook gaan doen. In de 75e minuut viel de aansluitingstreffer, een vrije trap van Delano Gouda werd direct ingeschoten. Wij geloofden er volledig in dat we ook de 3-3 konden maken. En uiteindelijk in de blessuretijd kregen wij loon naar werken, Wouter van de Loo maakte de gelijkmaker.’’

Heerenveen
,,Komend weekend gaan we op bezoek bij SC Heerenveen. In de wedstrijd voor de winterstop, bij ons, wisten we de wedstrijd naar ons toe te trekken. Vlak voor tijd wisten wij de 3-2 te maken. Heerenveen zal uit zijn op revanche. Dus voor ons geldt: een gewaarschuwd man telt voor twee.’’

Meer Jeugd

ma 22 april 2024

Excelsior onder 14 kampioen na 2-4 winst op NEC

Excelsior onder 14 won met 2-4 van N.E.C. en mocht door dit resultaat het kampioenschap vieren.…

Een jeugd weekend voor onze jeugdafdeling. Voor de eerste keer dit seizoen bleven alle teams van…