Excelsior onder 17 wint voor derde keer van Heerenveen

9 april 2019

Excelsior onder 17 wint voor derde keer dit seizoen met één doelpunt verschil van Heerenveen. Na een enerverende wedstrijd werd het wonnen de Kralingers uiteindelijk met 2-1 van de bezoekers uit Friesland.

Systeem
Omdat beide elftallen al eerder tegen elkaar gespeeld hadden, was er de nodige informatie beschikbaar van de tegenstander. Heerenveen speelde eerder in zowel een 5-3-2 opstelling als in een 4-3-3 opstelling, waardoor Excelsior zich op beide situaties had voorbereid. Dit keer kwamen de Friezen in een 4-3-3 opstelling aan de aftrap, waardoor er voor Excelsior eigenlijk niet zowel veranderde.

Score openen
Excelsior begon goed aan de wedstrijd en creëerde ook een aantal mogelijkheden om de score te openen. Uiteindelijk duurde het tot de 23e minuut voor dit uiteindelijk gebeurde. Na een goede, snelle aanval over de rechterkant kwam de bal via Rik van Wingerden via de kluts bij de tweede paal terecht, waar de aangesloten Serano Seymor de bal diagonaal kon binnenschieten. Heerenveen schakelde hierna naar een 4-4-2 systeem, waardoor Excelsior de nodige omzettingen moest doen.

Winst
Excelsior kwam na de rust goed uit de kleedkamer en kreeg dan ook de eerste goede kansen om de voorsprong verder uit te breiden. Heerenveen nam het initiatief naarmate de tweede helft vorderde over wat uiteindelijke resulteerde in de 1-1. Excelsior legde zich niet neer bij een gelijkspel en ging op zoek naar de voorsprong. In de slotfase van de wedstrijd wist Excelsior uiteindelijk de winst naar zich toe te trekken. Vanuit een corner van Rik van Wingerden, kwam de bal voor de voeten van Delano Gouda, die niet aarzelde en de bal hoog binnen schoot.