Excelsior onder 19 bereikt halve finale Nike Cup!

8 maart 2019

Excelsior onder 19 speelde afgelopen woensdag de kwartfinale van de Nike Cup tegen FC Twente. In het van Donge & De Roo Stadion eindigde de wedstrijd na 90 minuten in 1-1, waarna Excelsior uiteindelijk de winst over de streep wist te trekken na strafschoppen.

Eerste helft
Voorafgaand aan de wedstrijd was het al duidelijk dat Excelsior kampte met een aantal personele problemen. Zo was middenvelder Niek den Heeten geschorst, kwam aanvoerder Jaap Fischer net terug van een blessure en meldde Jarius Andrade zich op de dag zelf ziek. Vandaar dat er een aantal jongens van onder 17 bereid waren de ploeg van trainer Marinus Barendregt te komen versterken.

Gelijkwaardig
In de eerste helft probeerde FC Twente, koploper in de competitie, hoogdruk te zetten op Excelsior. Zeker aan het begin had Excelsior hier moeite mee en kon Excelsior er niet direct onderuit voetballen. Toch was het qua kansen enigszins gelijkwaardig. FC Twente startte de tweede helft scherper en het duurde dan ook niet lang voor zij op een 0-1 voorsprong kwamen.

Tweede helft
Excelsior probeerde daarna snel te reageren, maar dat wilde niet direct lukken. ,,Ik had het idee dat we wel wilden, maar dat het niet echt kon”, zei trainer Marinus Barendregt. Excelsior drong aan en kreeg vlak voor tijd een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker. Het was uiteindelijk centrale verdediger Nathan Tjoe A On die Excelsior vlak voor tijd op 1-1 bracht uit een vrije trap. Kort daarna kreeg Excelsior zelfs nog een grote mogelijkheid op de 2-1, maar het ontbrak in deze situatie net aan een beetje geluk.

Strafschoppen
Na 90 minuten stond er dus een gelijke stand op het scorebord. Er volgde geen verlenging, maar er werd direct overgegaan op strafschoppen. De strafschoppen serie werd genomen volgens het ABBA-systeem. Keeper Tuana wist tijdens de serie een strafschop te pakken en bracht Excelsior hiermee op voorsprong. Uiteindelijk was het Redouan el Hankouri die Excelsior’s vijfde en daarmee beslissende penalty binnenschoot, waardoor Excelsior onder 19 zich kwalificeerde voor de halve finale van de Nike Cup.

Reactie
,,Het was waanzinnig leuk dat het thuis was, dat er een hoop publiek was en er toch wel het gevoel was dat het een ‘grote’ wedstrijd was”, zei trainer Marinus Barendregt na afloop. ,,Als kers op de taart mogen we het in de halve finale opnemen tegen Ajax”, voegde hij daar verder aan toe. Als voorbeschouwing op die wedstrijd zei Marinus het volgende: ,,Dit zijn de mooie wedstrijden voor een jeugdspeler. Dit zijn duels om niet meer te vergeten en we zullen ons uiterste best doen om daar een goed resultaat neer te zetten.’’

Terug naar overzicht