Excelsior onder 19 verslaat FC Volendam met 2-3

26 februari 2019

Excelsior onder 19 speelde vanavond de competitiewedstrijd uit bij FC Volendam. Een aantal dagen nadat de mannen thuis met 5-1 wonnen van de Graafschap, moesten zij dus opnieuw aan de bak. Het was voor Excelsior onder 19 de eerste wedstrijd in een opkomende doordeweekse serie. Het leverde opnieuw succes op, Excelsior onder 19 won met 2-3.

Goed begin
Excelsior begon net als afgelopen zaterdag sterk aan de wedstrijd. Het duurde dan ook niet lang voordat de Rotterdammers de leiding namen via Dave van Delft. Excelsior zakte na de goal weg en kreeg in deze fase dan ook de deksel op de neus. FC Volendam profiteerde van slordig en niet scherp uitverdedigen vanaf de kant van Excelsior en maakte de gelijkmaker, waarna Excelsior weer opnieuw kon beginnen.

Tweede helft
In de tweede helft volgde een aantrekkelijker duel. Volgens trainer Marinus Barendregt was het na rust ‘een wedstrijd die alle kanten op kon gaan’. Uiteindelijk was het Excelsior dat als eerste wist te scoren en zo op een 1-2 voorsprong kwam. Echter was de voorsprong niet van lange duur, want na een scherpe counter maakte FC Volendam alweer de gelijkmaker.

Knokken
Het was aan de spelers af te zien dat het een tweede wedstrijd was in een kort tijdsbestek. Het werd zwaar voor iedereen maar desondanks bleven de Kralingers knokken voor de overwinning. Het harde werken werd uiteindelijk beloond, want na een aantal goede kansen was het Redouan El Hankouri die de bevrijdende 2-3 binnen schoot en Excelsior zo de overwinning bezorgde.

Teamprestatie
Trainer Marinus Barendregt was uiteraard zeer tevreden met de overwinning. ,,Dit was een uitstekende teamprestatie en ik ben uiteraard blij met de punten. Verder heb ik veel bewondering voor de werklust en de bereidheid die de jongens erin hebben gelegd’’, zei hij na afloop. ,,Morgen mogen ze genieten van het mooie weer en een vrije dag, waarna wij vanaf donderdag toewerken naar FC Groningen uit.’’ Deze lastige uitwedstrijd staat aanstaande zaterdag op het programma.

Terug naar overzicht