Excelsior onder 19 wint met 3-0 van FC Volendam

20 januari 2020

Na de bekernederlaag van afgelopen woensdag stond voor Excelsior onder 19 zaterdag het eerste competitieduel van 2020 op het programma. De ploeg van Marinus Barendregt kreeg de leeftijdsgenoten uit Volendam op bezoek en wist het slechte gevoel van de beker al in de eerste helft van zich af te spelen. Door twee knappe doelpunten zocht de thuisploeg de kleedkamer op met een verdiende 2-0 voorsprong. Na de rust bleef het Excelsior dat kansen kreeg. Eén hiervan werd benut en zo eindigde de wedstrijd in een mooie 3-0 overwinning.

Twee mooie doelpunten
De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor de ploeg uit Volendam, maar daarna kwam Excelsior steeds beter in de wedstrijd. De spelers van de thuisploeg wisten elkaar steeds makkelijker te vinden en dit resulteerde dan ook in twee goede kansen om op voorsprong te komen. Na 23 minuten spelen was het Delano Gouda die de 1-0 wist te maken. Hij controleerde de bal met zijn hoofd en schoot hem daarna met zijn linkerbeen hard en laag via het aluminium het doel in. Na het doelpunt liet Excelsior de bezoekers weer in de wedstrijd komen. FC Volendam was een stuk feller en begon steeds beter te voetballen. Gelukkig resulteerde dit niet in de gelijkmaker, want vijf minuten voor de rust was het Brent Vughts die de bal knap langs de keeper schoot en daarmee voor de 2-0 ruststand zorgde.

Wel of geen buitenspel?
Excelsior begon de tweede helft sterk en kreeg al gelijk een aantal mogelijkheden op de 3-0. Helaas wilde de bal er niet in en toen dat uiteindelijk wel gebeurde, was het de grensrechter die FC Volendam in de wedstrijd hield door het doelpunt vanwege buitenspel af te keuren. Het was overigens geen buitenspel volgens het merendeel van het publiek en de bank van Excelsior. Na 67 minuten voetballen wist de thuisploeg zichzelf toch te belonen. Dave van Delft omspeelde knap de keeper van FC Volendam en schoof het derde doelpunt van de middag binnen, waardoor hij de 3-0 eindstand op het scorebord zette.

Goed gevoel
Een lekker begin van de competitie voor Excelsior onder 19, dat woensdag afreist naar Israël waar de ploeg meedoet aan het Maccabi Tel Aviv Tournament. ,,Met deze fijne overwinning opzak reizen we met een goed gevoel richting Israël”, aldus trainer Marinus Barendregt.

Meer Jeugd

ma 22 april 2024

Excelsior onder 14 kampioen na 2-4 winst op NEC

Excelsior onder 14 won met 2-4 van N.E.C. en mocht door dit resultaat het kampioenschap vieren.…

Een jeugd weekend voor onze jeugdafdeling. Voor de eerste keer dit seizoen bleven alle teams van…