Excelsior onder 19 wint met 3-1 van SC Heerenveen

25 april 2019

Excelsior onder 19 speelde gisteravond de lastige competitiewedstrijd thuis tegen SC Heerenveen. In het Van Donge & De Roo Stadion wisten de Kralingers uiteindelijk met 3-1 te winnen.

Bovenliggende partij
Het was niet de eerste keer dat beide elftallen elkaar troffen. Eerder dit seizoen verloor de ploeg van trainer Marinus Barendregt in Friesland met 2-0, maar ook toen was Excelsior zeker niet kansloos. Heerenveen was deze keer in de eerste helft de bovenliggende partij. Het veldspel van de bezoekers was beter verzorgd en met name op het middenveld had Excelsior het lastig. Er werd hier en daar ruimte weggegeven, waar Heerenveen uiteindelijke van profiteerde en de leiding nam.

Controle
Na de 0-1 kwam Excelsior beter in de wedstrijd en wist het een aantal mogelijkheden te creëren. Het duurde dan ook niet lang voor Freek van Eijk, deze keer gestart als spits, de gelijkmaker binnen wist te tikken. Excelsior wilde graag de controle krijgen op het middenveld en deed hiervoor een aantal aanpassingen in de rust. Dit pakte in eerste instantie niet helemaal goed uit, want het leek alsof Heerenveen sterker werd. Tot het volgende moment.

Schitterende omhaal
Na een voorzet vanaf de rechterkant volgde een werkelijk schitterende omhaal van Nelson Bashir, die Excelsior zo op voorsprong bracht. Heerenveen werd sterker en sterker en verdiende in deze situatie misschien wel de gelijkmaker. Echter was het Excelsior die aan de andere kant de wedstrijd een aantal minuten voor tijd in het slot wist te gooien. Na een goede actie van Redouan El Hankouri was het opnieuw Nelson Bashir die de keeper wist te passeren en Excelsior zo de winst bezorgde.

Echt nodig
,,Deze overwinning hadden we wel echt nodig, dit zijn drie hele belangrijke punten’’, zei trainer Marinus Barendregt na afloop. ,,Hierdoor maken wij nog steeds kans om het volgende seizoen een stapje hogerop te gaan voetballen.’’ Nelson reageerde als voegt op zijn prachtige omhaal: ,,Ik zag de bal aankomen en hoopte dat de verdediger de bal niet zou raken. Toen die er uiteindelijk zo in vloog dacht ik wel van, zó ben wel een baas man. Al vond ik die chip (het tweede doelpunt) stiekem wel mooier”, voegde hij daar nog aan toe.

Terug naar overzicht