Excelsior pakt drie belangrijke punten tegen FC Emmen

17 februari 2019

Excelsior Rotterdam pakte op eigen veld drie heel belangrijke punten tegen FC Emmen. Na een 0-1 achterstand knokten de Rotterdammers zich door doelpunten van Marcus Edwards en Dennis Eckert terug naar een belangrijke 2-1 overwinning.

Duur
Voor beide teams was het een belangrijke wedstrijd, want de verschillen op de ranglijst zijn klein en dus de punten duur. De eerste helft was vlak, al had Excelsior voetballend gezien wel een overwicht. Er waren wat mogelijkheden voor beide teams, maar de grootste kans was voor Mounir El Hamdaoui.

Uit de draai
Zes minuten voor rust haalde hij in één keer uit de draai uit, maar doelman Kjell Scherpen van FC Emmen voorkwam een treffer. Kort erna was er een hoge voorzet, maar de kleine Marcus Edwards kon daar helaas niet bij. Na 45 minuten voetbal was het daardoor nog steeds 0-0.

Gejuicht
Een kwartier na rust kon er alsnog worden gejuicht, al gold dit alleen voor de 200 meegereisde supporters van FC Emmen. Michael de Leeuw kon de bal even daarvoor nog niet onder controle krijgen in het strafschopgebied, maar meteen erna kopte hij een voorzet van Michael Chacon binnen, 0-1.

Marcus Edwards
Gelukkig voor Excelsior was het al snel weer gelijk. Marcus Edwards, die het de verdedigers van FC Emmen met zijn acties regelmatig heel lastig maakte, schoot in de 62e minuut de gelijkmaker binnen. Edwards was drie minuten ook belangrijk bij de winnende treffer. Hij gaf de bal op Dennis Eckert die de 2-1 binnenschoot!

Super belangrijk
In de slotfase ging zelfs doelman Scherpen mee naar voren in de hoop alsnog een punt mee naar Emmen te kunnen nemen, maar Excelsior hield stand en boekte zo een heel belangrijke overwinning. ,,We hebben nagelaten om de 3-1 te maken, maar dit is wel een super belangrijke overwinning’’, zei Adrie Poldervaart na afloop van de wedstrijd.

Deftig
,,We hebben twee heel goede goals gemaakt, regelmatig heel deftig gespeeld en onwijs veel karakter getoond’’, vond hij. ,,Het was fijn dat we snel de gelijkmaker maakten. Edwards was vandaag inderdaad beslissend. Zijn rendement moet omhoog, maar dat hij heel goed kan voetballen dat is wel duidelijk.’’

59. Michael de Leeuw 0-1
62. Marcus Edwards 1-1
65. Dennis Eckert 2-1

Scheidsrechter: Dennis Higler