Excelsior pakt punt op De Vijverberg tegen De Graafschap

1 november 2019

Excelsior Rotterdam speelde op De Vijverberg een prima wedstrijd tegen De Graafschap. Dat het duel na negentig minuten eindigde in 0-0 was vooral voor Excelsior zuur. De Kralingers kregen in de eerste helft namelijk een groot aantal kansen om het duel naar zich toe te trekken.

Latje trap
Zo schoot Jeffry Fortes de bal na 11 minuten spelen tegen de lat, terwijl later in de eerste helft ook Elias Mar Omarsson uit een voorzet het aluminium raakte. Uit een corner trof een inzet van Siebe Horemans hetzelfde lot, waardoor het bijna leek alsof Excelsior deelnam aan een wedstrijdje latje trap.

Mogelijkheden
Excelsior vergat zichzelf te belonen in de eerste helft van deze zware uitwedstrijd. Op de sfeervolle Vijverberg, waar een groot deel van de Excelsiorfans door de files te laat arriveerde, ging het over en weer, maar waren de grootste kansen voor Excelsior. Naast de genoemde ballen op de lat waren er ook mogelijkheden voor Omarsson, Fortes, Rai Vloet en Thomas Verhaar, die net naast kopte.

Afgekeurd
Aan de andere kant waren Ralf Seuntjens en Mohamed Hamdaoui een paar keer gevaarlijk namens De Graafschap, maar uiteindelijk was het na 45 minuten voetbal nog steeds 0-0. Vlak voor de klok het uur aantikte maakte Seuntjens wel een doelpunt, maar die treffer werd vanwege een overtreding op Alessandro Damen afgekeurd.

Adem inhouden
Excelsior kon in het tweede bedrijf minder gevaarlijk worden dan in de eerste helft, al ging een inzet van Elias Mar Omarsson een kwartier voor tijd voorlangs. Rai Vloet mocht vlak buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen, maar die ging over het doel. Een corner in de slotseconde van de Superboeren deed de meegereisde aanhang uit Rotterdam nog even de adem inhouden, maar het bleef bij 0-0.

Moeten winnen
,,Deze wedstrijd hadden wij moeten winnen’’, vond Ricardo Moniz na afloop van het duel. ,,Op basis van de eerste helft maakten wij het meest aanspraak op drie punten. We raakten drie keer de lat. Het is bij ons voorin nog te fragiel, de spitsen moeten daar het verschil maken. Wij moeten leren om dit soort wedstrijd met scorend vermogen af te maken.’’

Tekort gedaan
Aan de andere kant kon Moniz tevreden vaststellen dat zijn ploeg in een topwedstrijd de nul had gehouden. De verdediging – met Siebe Horemans en Hervé Matthys centraal en Dogucan Haspolat en Jeffry Fortes op de vleugels – was het best van alle topduels tot nu toe. ,,We hebben prima gespeeld, maar door niet te winnen, hebben we onszelf helaas tekort gedaan.’’

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal