Excelsior pakt een punt in de stadsderby tegen Sparta

21 oktober 2017

Excelsior Rotterdam heeft het eerste punt in een thuiswedstrijd van dit seizoen behaald. De stadsderby tegen Sparta Rotterdam eindigde in een 1-1 gelijkspel. Milan Massop zette Excelsior na rust op voorsprong, maar kort voor tijd tekende Craig Goodwin voor de gelijkmaker.

Vrije trap
,,Ik kan wel leven met een gelijkspel, maar het is wel vervelend als je er zo dichtbij bent’’, zo vatte Mitchell van der Gaag zijn gevoel na de stadsderby tegen Sparta samen. Slechts enkele minuten was Excelsior verwijderd van de eerste driepunter op eigen veld in dit seizoen, maar een vrije trap van Craig Goodwin bezorgde hekkensluiter Sparta alsnog een punt.

Terechte uitslag
De gasten dachten zelfs even aan meer toen Ryan Sanusi kort daarna naar de grond ging in het strafschopgebied na een ingreep van Koolwijk. Scheidsrechter Siemen Mulder kende echter geen strafschop toe en zo bleef het bij 1-1. Gezien de hele wedstrijd was dit een terechte uitslag. In de eerste helft hadden de gasten meer de bal. Sparta was ook dichtbij de openingstreffer, maar Khalid Karami voorkwam een treffer van Sander Fischer.

Terug
Excelsior was voornamelijk dreigend in de omschakeling en dat leverde mogelijkheden op voor onder meer Mike van Duinen, Ryan Koolwijk en Hicham Faik. Kort voor rust leek Robert Mühren op weg naar de 0-1 nadat Ogmundur Kristinsson zijn doel uit was gekomen. De IJslandse doelman was echter op tijd terug om de inzet van de spits van Sparta te keren.

Openingstreffer
Excelsior begon vervolgens goed aan de tweede helft en dat resulteerde tien minuten na rust in de openingstreffer van Milan Massop. Het schot van de verdediger verdween via een Spartaans been langs doelman Roy Kortsmit in het doel. Meteen na de openingstreffer was Mühren dichtbij de gelijkmaker, maar het bleef bij 1-0. Excelsior werd vervolgens teruggedrongen, maar leek niet echt in de problemen te komen.

Positief
Vier minuten voor tijd maakte Jordy de Wijs een overtreding net buiten het strafschopgebied. Het leverde hem geel op en een vrije trap tegen die uiteindelijk langs Kristinsson in het doel verdween, 1-1. Hoewel teleurgesteld, stelde Van der Gaag dat het in elk geval positief was dat zijn ploeg het eerste punt op eigen veld had gepakt en bovendien niet had verloren van de nummer laatst, iets wat voorheen wel regelmatig gebeurde.