Excelsior Rotterdam 2 wint met 2-3 van SC Heerenveen 2

4 februari 2019

Excelsior 2 heeft de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen gewonnen. In het ijskoude Friesland zegevierde de ploeg van trainer/coach Andre Hoekstra met 2-3.

Rentree
Desevio Payne (foto) maakte na lang blessureleed zijn rentree in het shirt van Excelsior. Hij speelde 45 minuten mee in het duel waarin onder meer ook Robin van der Meer – gisteren de held in de stadsderby tegen Feyenoord – aan de aftrap verscheen. Ook aanwinst Dennis Eckert deed mee, evenals Jeffry Fortes die gisteren vanwege een schorsing ontbrak.

Voorsprong
Nadat SC Heerenveen 2 al na twee minuten spelen op een 1-0 voorsprong was gekomen, nam Excelsior 2 het heft in handen. Nog voor rust werd de achterstand omgebogen in een 1-3 voorsprong. Dennis Eckert, Otto van der Loo en Denis Mahmudov waren trefzeker namens de Rotterdammers.

Spanning
De ruime voorsprong bleek echter niet voldoende om het duel rustig uit te kunnen spelen. Dennis Johnsen bracht zes minuten na rust de spanning terug en daarna bleven beide teams kansen creƫren. Het lukte Excelsior-doelman Maarten de Fockert echter om zijn doel schoon te houden en zodoende gingen de drie punten mee naar Rotterdam.