Excelsior Rotterdam huurt Jordy de Wijs van PSV

15 januari 2017

Excelsior Rotterdam huurt Jordy de Wijs voor de rest van dit seizoen van PSV. De 22-jarige linksbenige centrale verdediger werd geboren in het Belgische Kortrijk en voetbalt sinds 2005 voor PSV, waar hij 65 duels speelde voor Jong PSV. Gisteren zat de kleinzoon van oud Excelsiortrainer Hans van der Pluijm nog als wisselspeler op de bank voor de Eindhovense club toen Excelsior in het Philips Stadion met 2-0 verloor.

Ideale stap
Jordy de Wijs wist na het eerste gesprek al dat een overgang naar Excelsior Rotterdam voor hem de juiste beslissing zou zijn: ,,Ik was toe aan een nieuwe stap in mijn carrière. Ik merkte dat het in de Jupiler League steeds beter en makkelijker ging. De stap om basisspeler te worden bij PSV is groot en daarom is Excelsior denk ik een ideale tussenstap voor mij. Ik verwacht dat ik door deze stap als speler en persoon verder kan groeien.’’

Speelminuten
Hij omschrijft zichzelf als een echte centrale verdediger, die altijd 100 procent geeft: ,,Ik ben echt een teamspeler en houd ervan om dingen zo veel mogelijk voetballend op te lossen, al ben ik er ook niet vies van om een bal weg te knallen. Ik heb wedstrijden van Excelsior teruggekeken en ik heb veel zin om in Rotterdam te beginnen. Het is natuurlijk aan mij om het te laten zien, maar de kans is groot dat ik bij Excelsior minuten kan gaan maken in de Eredivisie.’’

Warm en goed
,,Ik heb gesprekken gevoerd met trainer Mitchell van der Gaag en Ferry de Haan en dat voelde heel warm en goed. Ik was er zelf snel uit met de club, maar PSV wilde nog even wachten om te zien wat er nog zou gebeuren qua transfers. Daardoor ben ik gewoon met PSV op trainingskamp geweest. Dat was een goede week, maar ik had ook wel met Excelsior mee gewild, zodat ik het team meteen beter had leren kennen.’’ De Wijs meldt zich dinsdag in Rotterdam, morgen heeft de selectie een vrije dag.

Hans van der Pluijm
,,Toen ik met Excelsior in gesprek was, vertelde mijn moeder dat mijn opa Hans van der Pluijm ooit trainer was geweest bij de club. Zelf weet ik daar niet veel van, maar mijn vader vertelde wel een leuk verhaal. Mijn vader Edwin de Wijs voetbalde destijds bij TOP Oss en scoorde in de eerste wedstrijd van het seizoen twee keer tegen Excelsior, waar mijn opa toen trainer was. Die vond dat natuurlijk niet zo leuk, haha.’’

Jupiler League
De Wijs, die een doorlopend contract heeft in Eindhoven tot 2019, begon met voetballen bij Vlijmense Boys en kwam via RKC Waalwijk in de jeugdopleiding van PSV terecht. Daar speelde hij tot op heden 65 wedstrijden voor Jong PSV en hij maakte op 31 oktober 2015 zijn debuut in het eerste team. Hij viel kort voor tijd in voor Hector Moreno in de uitwedstrijd tegen De Graafschap (3-6). Dit seizoen kwam hij in de Jupiler League tot twaalf wedstrijden, waarin hij twee keer tot scoren kwam.

Terug naar overzicht