Excelsior Rotterdam huurt Wouter Burger van Feyenoord

23 januari 2020

Excelsior Rotterdam huurt Wouter Burger tot het einde van dit seizoen van Feyenoord. De achttienjarige middenvelder speelde eerder één seizoen in de jeugdopleiding van Excelsior en maakte in 2013 de overstap naar Feyenoord. Vanochtend staat hij al met zijn nieuwe ploeggenoten op het trainingsveld.

Mogelijkheden
De middenvelder zat afgelopen vrijdag op de tribune om zijn nieuwe teamgenoten te bekijken in de thuiswedstrijd tegen Telstar (3-3). ,,Mooi om ze alvast aan het werk te zien’’, zegt hij. ,,Het was denk ik niet hun beste wedstrijd, maar ze gaven wel alles en toonden veerkracht na achterstand. Ik zie ontzettend veel mogelijkheden voor dit team en voor mezelf.’’

Ontwikkeling
,,Toen Excelsior kwam had ik daar meteen een goed gevoel bij. Een aantal jongens ken ik en het voelt goed om hier te gaan spelen. Daarom was ik er snel uit. Deze ploeg gaat voor promotie, wil aanvallend voetbal spelen en wil en moet elke wedstrijd winnen. Dat past goed bij mij en daarom denk ik dat deze stap goed is voor mijn ontwikkeling.’’

Jeugdopleiding
,,Bij Feyenoord is het gelopen zoals het is gelopen’’, zegt hij nuchter. ,,Ik zie dit daarom echt als een kans om te laten zien dat ik goed genoeg ben. Ik voel me goed en ben er klaar voor om te spelen.’’ Helemaal nieuw is de club Excelsior niet voor de geboren Rotterdammer; hij speelde in 2013-2014 één seizoen in de jeugdopleiding van de club.

Mooi jaar
,,Ik was destijds net afgevallen bij Feyenoord en werd doorverwezen naar Excelsior. Ik heb hier een heel mooi jaar gehad, we zijn toen ook gepromoveerd. Ik maakte veel goals in dat seizoen en heb er alleen maar warme herinneringen aan. Ik was één lichting doorgeschoven en speelde onder meer samen in het team met Dogucan Haspolat.’’

Volwassener
,,Ik heb hier toen veel geleerd. Ik maakte kennis met het stadse en er zijn veel culturen op mijn pad gekomen. Dat heb ik altijd heel interessant en mooi gevonden. Ik ben in dat jaar volwassener geworden en dat heeft me goed gedaan voor het vervolg van mijn carrière. Een jaar later ben ik alsnog naar Feyenoord gegaan.’’

Debuut
Burger begon zijn voetballoopbaan bij ZBVH in Zuid-Beijerland. Vervolgens speelde hij bij SHO om in 2011 neer te strijken in Kralingen. Na een jaar Excelsior vertrok hij naar Feyenoord. Daar zit hij sinds het seizoen 2018-2019 bij de A-selectie. Zijn officiële debuut was op 16 augustus 2018 als invaller in de thuiswedstrijd in de Europa League tegen AS Trenčín, destijds getraind door Ricardo Moniz.

Uitdagingen
Als hem wordt gevraagd zichzelf te omschrijven, zegt hij: ,,Ik ben iemand die altijd voor de overwinning gaat. Ik heb een goede techniek en pass, en scorend vermogen. Ik kan op alle posities op het middenveld uit de voeten. Ik heb geen voorkeur, elke positie heeft uitdagingen en mogelijkheden. Verder moet ik het vooral laten zien, maar ik ben ervan overtuigd dat ik mijn steentje aan dit elftal kan bijdragen.’’

Terug naar overzicht