15.Excelsior3025-20
Bekijk de hele ranglijst

In de dying seconds trok Excelsior Rotterdam tegen FC Den Bosch alsnog de drie punten naar zich toe. Het was topschutter Elías Már Ómarsson die een voorzet van Siebe Horemans binnenkopte. Wat volgde was een explosie van vreugde, maar ook opluchting. Het was bepaald geen makkelijke avond voor de Kralingers.

IJskoud

IJskoud als altijd stond Elías Már Ómarsson na afloop van de wedstrijd de media te woord. Uiteraard wilde iedereen van hem horen hoe het voelde om Excelsior zo laat naar drie punten te koppen. ‘Was het feest in de kleedkamer?’ wilde een verslaggever weten. ,,Dat weet ik niet, ik moest meteen naar boven om met jou te praten’’, zei de IJslander met een glimlach.

Lang wachten

Ómarsson was uiteraard blij met zijn late treffer, die ervoor zorgde dat de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch niet met een brilstand eindigde. Maar het duurde lang voordat het duel loskwam. Na vier minuten vuurde Kevin Felida het eerste schot van de wedstrijd af op Alessandro Damen, daarna was het lang wachten op gevaar voor een van beide doelen.

Blijdschap en opluchting na de late treffer van Omarsson.

Reuven Niemeijer miste helaas een strafschop.

Schaars

Dylan Seys speelde zichzelf na 25 minuten vrij en stoof richting doel, maar zag zijn schot geblokt. Vier minuten later stuitte Joël Zwarts op doelman Wouter van der Steen na een pass van Hervé Matthys. Maar de kansen waren schaars, waardoor de logische tussenstand na 45 minuten voetbal 0-0 was. Daar konden ook Reuven Niemeijer (vrije trap), Dylan Seys (schot over het doel) en Elías Már Ómarsson (stuitte op de doelman) niets aan veranderen.

Kansen

In de eerste tien minuten na rust kreeg Excelsior twee enorme kansen om alsnog op voorsprong te komen. Eerst werd Elías Már Ómarsson via een lange pass van Sander Fischer de diepte ingestuurd. Hij mocht alleen op doelman Wouter van der Steen af, maar wist hem niet te passeren. ,,Die kans was misschien wel groter dan de penalty daarna’’, zei Marinus Dijkhuizen na afloop.

Nathan Tjoe-A-On mocht tegen FC Den Bosch opnieuw in de basis starten.

Thomas Oude Kotte speelde tegen FC Den Bosch op het middenveld.

Strafschop

Daarmee doelde Dijkhuizen op de strafschop die Excelsior in de 55e minuut kreeg. Ómarsson ging neer na een duel met Brem Soumaoro en scheidsrechter Richard Martens wees meteen naar de stip. Soumaoro kreeg ook nog zijn tweede gele kaart van de avond en moest dus vertrekken. Reuven Niemeijer nam plaats achter de bal, maar hij vond doelman Van der Steen op zijn weg. Die koos de juiste hoek en voorkwam zo een achterstand voor zijn ploeg.

Dreigender

Excelsior drong in deze fase nadrukkelijker aan, maar wist de 0-0 nog niet van het scorebord af te krijgen. FC Den Bosch werd vervolgens ook weer wat dreigender. Voordat Kevin Felida zijn schot gekeerd zag door Alessandro Damen, zorgde Dylan Seys voor 0-1 namens Excelsior. Die goal werd echter afgekeurd, omdat de bal voor de voorzet van Ómarsson over de achterlijn zou zijn geweest. Zo leek dit duel zonder goals te eindigen, tot de IJslander de bal in de blessuretijd alsnog tegen de touwen kopte.

Man of the Match

Het wordt een terugkerend verhaal, maar tegen FC Den Bosch was Elías Már Ómarsson opnieuw de gevierde man. Waar hij eerder in de tweede helft ene grote kans miste, was hij diep in de blessuretijd alsnog trefzeker. De IJslander kopte een voorzet van Siebe Horemans binnen en zorgde er zo met zijn tiende treffer voor dat Excelsior alsnog drie punten mee naar Rotterdam kon nemen.