Excelsior Rotterdam koestert punt tegen FC Utrecht

23 februari 2019

Excelsior Rotterdam pakte een punt in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Na rust was het vooral tegenhouden, maar de arbeid en inzet maakten dat de Rotterdammers het punt dat mee naar Rotterdam ging koesterden. Het duel eindigde in 0-0.

Statistieken
Nog nooit won Excelsior Rotterdam in Stadion Galgenwaard van FC Utrecht. Statistieken zeggen echter niets en Excelsior reisde naar Utrecht in de wetenschap dat het eerder dit seizoen in eigen stadion met 3-3 gelijkspeelde, na overigens met 3-0 te hebben voorgestaan.

Kansjes
Al snel dienden zich echter de eerste kansjes aan voor de thuisploeg. Jean-Christophe Bahebeck schoot de bal na vier minuten spelen naast het doel en een kopbal van Sander van de Streek uit een corner belandde in de handen van doelman Alessandro Damen. Meteen erna een mooie vrije trap van Ali Messaoud, die door doelman David Jensen goed werd verwerkt. Ook Ryan Koolwijk mocht uithalen, maar ook hij vond Jensen op zijn weg.

Binnenkant van de paal
Het ging nog redelijk gelijk op in deze eerste helft en dus was de 0-0 ruststand logisch. Koolwijk kreeg hierin overigens zijn vijfde gele kaart en dus mist de aanvoerder volgende week het duel tegen PSV. Meteen na rust werden de bedoelingen van de thuisploeg duidelijk. Het was Bahebeck die de bal opnieuw in de handen van Damen schoot. Van de Streek raakte tien minuten later de binnenkant van de paal.

Alessandro Damen
Aanvallend had Excelsior in het tweede bedrijf weinig meer in te brengen. Het was vooral tegenhouden voor de Rotterdammers, die veel mogelijkheden van FC Utrecht in de handen van uitblinker Alessandro Damen zagen verdwijnen. Zijn belangrijkste redding was vijf minuten voor tijd op een kopbal van Van de Streek, die dankzij Damen op de paal belandde.

Eindstreep
De vier minuten extra tijd leverden FC Utrecht nog een vrije trap op en de gedachten gingen even terug naar de uitwedstrijd tegen AZ. Wat de Alkmaarders lukte, een late treffer, kreeg FC Utrecht niet voor elkaar. Op karakter en inzet haalde Excelsior de eindstreep en het verdiende punt werd gekoesterd. ,,De neutrale kijker noemt dit misschien een gestolen punt, maar wij zijn hier heel blij mee’’, zei Adrie Poldervaart.

Fantastische redding
,,Wij begonnen goed, konden behoorlijk opbouwen, maar in de eindfase was het net onvoldoende om echt gevaarlijk te worden. Gaandeweg de wedstrijd werd FC Utrecht gevaarlijker en in de tweede helft werden we achteruit gedreven en kwamen we niet meer aan opbouwen toe. We hebben een aantal keer geluk gehad en een fantastische keeper. Het team heeft gestreden voor wat het waard is. Daar ben ik trots op, want dat hebben we nodig in deze fase.’’

Scheidsrechter: Gözübüyük
Gele kaarten: Klaiber (FC Utrecht), Koolwijk, Fortes, Messaoud (Excelsior Rotterdam)
Toeschouwers: 18.676