Excelsior Rotterdam legt Ali Messaoud voor twee jaar vast

27 juni 2017

Ook Ali Messaoud speelt de komende twee seizoenen voor Excelsior Rotterdam. De 26-jarige aanvallende middenvelder komt over van FC Vaduz uit Liechtenstein, dat uitkomt in de Zwitserse competitie. Het afgelopen half jaar speelde de geboren Amsterdammer op huurbasis voor NEC.

Mitchell van der Gaag
,,Ik heb een paar gesprekken met trainer Mitchell van der Gaag gehad en zijn visie en manier waarop hij Excelsior wil laten voetballen, spreken mij enorm aan’’, motiveert Messaoud zijn keuze voor Excelsior. ,,In de vorige zomer heb ik al met hem gesproken, maar toen wilde de club mij nog niet verhuren. Ik heb wel altijd contact gehouden en ik ben blij dat het er nu wel van is gekomen.’’

Doel bereiken
,,Ik heb ook een aantal jongens gesproken die bij Excelsior spelen en die waren allemaal erg positief. Naast de trainer heb ik uiteraard ook met Ferry de Haan gesproken. Die heeft uitgelegd hoe Excelsior werkt en ook dat verhaal sprak mij enorm aan. Excelsior is een rustige club met een duidelijk visie. Daarmee wil de club haar doel bereiken. Daarnaast heeft Excelsior zich bewezen als prima club om jezelf als speler te ontwikkelen.’’

Moeder
De belangrijkste reden om terug te keren naar Nederland ligt voor Massaoud op privé vlak: ,,Mijn vader is in april overleden en mijn moeder heeft het daar nog steeds enorm moeilijk mee. Mijn familie is alles voor mij en daarom wil ik er voor haar zijn. Het afgelopen half jaar speelde ik voor NEC en nu wilde ik graag definitief terugkeren naar Nederland. Zij is daar ook heel blij mee. Er waren verschillende clubs geïnteresseerd, maar de keuze voor Excelsior is de beste voor mij.’’

Debuut
Messaoud speelde in de jeugd voor DWS en in 2008 maakte hij de overstap naar AZ. Op 22 september 2011 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal als invaller voor voormalig Excelsiorspeler Brett Holman. Van 2013 tot 2015 speelde hij vervolgens 63 wedstrijden voor Willem II. In zijn eerste seizoen werd hij met die club kampioen van de Jupiler League. In 2015 tekende hij bij FC Vadux uit Liechtenstein. Afgelopen jaar werd hij door die club verhuurd aan NEC. Messaoud speelde daarnaast voor verschillende Nederlandse jeugdselecties en het Marokkaanse Olympisch Elftal.

Nieuwe seizoen

,,Ik heb erg veel zin om aan het nieuwe seizoen te beginnen’’, stelt hij. ,,Het was belangrijk voor mij om voor de eerste training rond te komen, want dan kan ik er vanaf de eerste dag bij zijn. Ik ben blij dat dit is gelukt en dat ik zaterdag al bij Excelsior op het veld sta.’’

Op de foto Ali Messaoud in duel met Nigel Hasselbaink in het treffen tussen NEC en Excelsior Rotterdam. Foto: Jan den Breejen

Terug naar overzicht